Бягството на Йоан Матев - осуетено от Темида

Защитникът и майка му вече имат доказателствата по делото
Обновена: 12 ное 2017 15:27 | 12 ное 2017 15:10, Петя Славова
30
Бягството на Йоан Матев - осуетено от Темида
Снимка: архив, Булфото

Обвиняемият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е повикан за разпит в столичната полиция в петък и в присъствието на адвокатката му е запознат с материалите по делото.

Още по темата

Досега това беше невъзможно, защото защитникът на Йоан Матев и майка му Сребра отказваха да получат доказателствата, което стана формална причина разследването да не бъде приключено за 8 месеца.

Така Матев беше освободен от ареста от Софийския градски съд с мярка подписка. Прокуратурата обжалва пред апелативния, който ще гледа делото във вторник, пише "24 часа".

С връчването на обвинението на Йоан Матев прокуратурата ще може да внесе обвинителния акт в съда в понеделник, още преди мярката за неотклонение на Матев да се разгледа на втора инстанция.

Матев е бил доведен в сградата на полицията в петък следобед, а майката Сребра, която се укривала от разследващите докарала адвокатката Стоянка Маркова. След това потеглила, без да влезе с нея, отбелязва "Телеграф".

Трикът с разпита на арестанта, за да бъдат доведени адвокатите му и да им се връчат материалите от разследването биха предотвратили негово бягство, ако бъде освободен и от втората инстанция на съда.

Йоан Матев ще поиска свобода и във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
40
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
До Me be reТака ще бъде моето момче като гласуваме за тикви и кратуни!!!!! Нали за 28 години само такова се въди по нашите ширини. Хората които също бяха смачкани от комунизма заминаха доста на далеч,а ние си доказваме един на друг що за бездарници сме.
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На улицата някой да му вземе мярка за шапка с един винкел и готово.
5
0
 
54
 
! Отговори
Me be re преди 6 години
Велика държава, велики закони изковани от велики политици. Да живее безхаберието и корупцията.До кога така бре господа управляващи ?
4
0
 
51
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Майката на Йоан Матев в деня и часа на започване на делото беше написала във фейсбука си публично:шопингът започва.
3
8
 
58
 
! Отговори
Това не са хора преди 6 години
Майката прикрива сина си, обвинен в убийство. Много майки биха убили детето си ако то беше направило това. което се твърди,че този тип енаправил. А тази го прикрива. Е не е чудно тогава,че той е направил каквото е направил.
2
4
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЕ ТАЯ! ПО ЗАКОН НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА И ПОЛОВИНА!!!А ТУК ЩОТО БИЛ НЕПЪЛНОЛЕТЕН КОГАТО ЗАКЛАЛ ЗА 5 ЛЕВА ЖЕРТВАТА СИ МАЙ Е САМО 8 МЕСЕЦА!!!ТОЗИ ДО СРЕДАТА НА ДРУГАТА ГОДИНА НАЙ-КЪСНО ЩЕ Е НА СВОБОДА И ДА ГО ОСЪДЯТ ЩЕ ПРИСПАДНАТ ОТ ПРИСЪДАТА МУ ЛЕЖЕНЕТО В АРЕСТА И ПОСЛЕ ЗА ДОБРО ДЪРЖАНИЕ И ГОТОВО СВОБОДЕН Е!!!ПАРИЧНИТЕ ИСКОВЕ НЯМА ДА СИ ПОЛУЧАТ НИЩО ЩОТО ТОЗИ НЯМА НИЩО!!!!ПОРАДИ ЛИПСА НА СМЪРТНО В БЪЛГАРИЯ БЛИЗКИТЕ СА В ПРАВОТО СИ ЗЪБ ЗЪ ЗЪБ ОКО ЗА ОКО ДАНО ГО ЛИКВИДИРАТ!
1
2
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям "трик" , голямо чудо от страна на МВР. След 8-месечно лежане по гръб. Не мога да повярвам, че не могат да издирят един адвокат и майката на обвиняемия за толкова време да им връчат едни документи. Просто сега се разбързаха, защото изтече срокът му за задържане и от съда нямат друг избор , освен да го пуснат, при което ще стане обществен скандал