Разкриха банда, изработвала фалшиви документи

Открита е печатницата, както и фалшива валута на адреси в Пловдив
Обновена: 12 ное 2017 21:10 | 12 ное 2017 20:30,
5
Разкриха банда, изработвала фалшиви документи
Снимка: Архив, Булфото

Разкриха схема за изработка и разпространение на неистински документи при специализирана полицейска операция на територията на София и Пловдив.

Задържани са петимата участници в престъпната схема. Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на неистинските документи, други трима изпълнявали ролята на посредници, сред задържаните е и техен клиент.

Действията по разследването са започнали в София. При обиските и претърсванията на адреси и автомобили са намерени и иззети неистински документи. Операцията продължила на територията на Пловдив.

На частни адреси е открита и печатница за неистински документи. Оттам са иззети голямо количество неистински документи и фалшива валута - лични карти, шофьорски книжки, чужди паспорти, разрешителни за превоз на опасни товари. Намерени са и материали и техника за изработването им.

Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че схемата е разкрита с участието на отдел "Криминална полиция", "Икономическа полиция" и "Разследване" при Главната дирекция "Национална полиция", "Икономическа полиция" при ОДМВР - Пловдив, и СДВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пффф, това го правих е още едно време. Фалшивите лични карти го взимаха учениците, та да имат за пред полицията, както и да могат да си наемат квартири, лятото на морето. Само за пред градочните ме ставаха, ама няма лошо де ...
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не се случва без знанието на център нападателя. От време на време пуска по надолнището някой провинил се, колкото за ПР на службите.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е бойкоборисовата икономика - видим резултат!
2
4
 
8
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Това е бандата на премиера ни Борисов.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сто процента има замесен рушветчийстващ младопенсиониращ се тyлyп, ревящ за заплата.