Две баби в полицейска операция, разделиха се с над 4 бона

Ало измамите са извършени в Силистренско в два последователни дни
13 ное 2017 11:31, Анисия Иванова
10
Две баби в полицейска операция, разделиха се с над 4 бона
Снимка: Bulgaria On Air

Две жени от Силистренско са станали жертви на телефонни измамници в два последователни дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

83-годишна силистренка е дала на телефонни измамници 2100 лв.  В събота тя получила обаждане, че неин близък се нуждае от пари за лечение, но не се поддала. Веднага след това с нея се свързал мъж, представящ се за полицай.

Той й съобщил, че в района се провежда полицейска операция за залавяне на измамниците. Поискал да съдейства, като хвърли през балкона наличните си пари, за да може престъпниците да бъдат задържани в момента, когато ги вземат. Така жената се разделила със сумата от 2 100 лв.

Жертва на телефонни измамници е станала и 71-годишна жена от Тутракан. В петък тя е измамена по същата схема, че съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници. "Участвайки" в акцията дала 2050 лв., 150 евро и златен пръстен. При двата случая е образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Може би е крайно време да се въведат радиоточките и да се поставят в домовете на възрастни хора, и денонощно да се съобщава, че няма такова нещо, като "полицейска операция" за залавяне на мошенници, или пострадал близък. Слушат радио, гледат телевизия, клюкарстват си по цели дни, как продължават да хвърлят пари през балконите. Защо първо не се обадят на син, дъщеря, роднина, а бързат да хвърлят? Защо се усещат след белята да се обадят на близки, а не го правят веднага след обаждането?
8
0
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Тези не са разбрали, че КНСБ е определили 450лв.на месец.
7
2
 
8
 
! Отговори
Уточняващ преди 6 години
Това не е точно кражба , а по-скоро измама, защото потърпевшите сами хвърлят парите си през прозореца...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Който краде за здраве ще плаче" - Ванга. P.S. Ако Народната милиция я имаше, и за лекар.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така им се полага! Значи на децата и внуците не помагат, а на първия обадил се помагат. Хак да им е!
4
1
 
0
 
! Отговори
rastafar преди 6 години
Не е лошо да има малко грамотност в дописката - мисля, че съобразно съдържанието, думите <полицейска операция> заглавието трябва да са в кавички....
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Версията с полицаите - ще им изяде главата. Не за друго, а защото съм сигурен че си има замесени полицаи, къде на ниско, къде и на високо ниво.Иначе няма никаква логика години наред да не ги хванат...все едно са милиони тея измамници...
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е когато 50 години хората не са мислили, седяли са необразовани и прости, това е резултата, 80 годишни хора с акъла на хлапета. И чакате такива да възпитават поколение, бушмени.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега пичовете ще водят някои мацки в Гърция за Нова година.Да са живи и здрави да си харчат парите с кеф, на бабите и без това не им трябват.