Нарязаха над 32 390 спортни екипи и маратонки

Стоката е задържана на Капитан Андреево тази година
16 ное 2017 19:50, Анисия Иванова
32
Нарязаха над 32 390 спортни екипи и маратонки
Снимка: Агенция "Митници"

32 390 спортни текстилни изделия и маратонки бяха унищожени под контрола на Митница Бургас. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз, съобщиха от митниците.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 27 148 чифта чорапи, 3247 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, и 1995 спортни обувки, носещи логото на известни спортни марки.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2017 година при опити да бъдат пренесени през границата.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиропиталища нема ли у бегето бе цъpвули?
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не се дадоха тези стоки на детски домове? Какво щяха да ощетят бюджета. Като ментетата, често са по-качествени от оригиналните буклуци, произведени пак в Китай или Турция.
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз това се питам, защо?В социалните домове за деца, в старческите домове, а също и като помощи за бедни семейства можеха да ги дадат.
2
2
 
48
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Разсипия! Да бяхте ги раздали на сиромасите ?
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В домовете за деца без родители нямаше да им намират костури, че са ментета!