Пак за ало апаши - 5560 лв. в торбичка и през балкона

83-годишният мъж бил под прикритие и ловял измамници в Шумен
Обновена: 16 ное 2017 11:33 | 16 ное 2017 11:23, Анисия Иванова
7
Пак за ало апаши - 5560 лв. в торбичка и през балкона
Снимка: Dnes.bg

83-годишен мъж от Велики Преслав е станал жертва на телефонна измама със сумата от 5560 лв, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Мъжът е бил въвлечен в измамата по схемата "за залавяне на телефонни измамници“. Вчера сутринта на стационарния му телефон се обадил непознат, който се представил за полицай.

Обяснил, че в града се провежда акция за залавяне на телефонни измамници. Поискал съдействие от 83-годишния мъж. "Полицаят“ обяснил, че трябва да предаде всичките си налични пари, за да помогне на полицията да залови престъпниците.

С идеята, че помага на органите на реда, възрастният мъж поставил всичките си 5560 лева в торбичка и ги хвърлил през балкона на жилището си. Малко след това установил, че е измамен и подал сигнал в РУ- Велики Преслав. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: шуменМВРизмамници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига вече,с тези ръсения на хилядарки от балконите и то предимно пенсионери!Така Тиквун ще ви доказва,че пенсионерията е много богата,а мафионерията бедна и затова бедната мафионерия се спонсорира от нея.Хора,спрете да се хващате на тези мурафети на властта,ами се огледайте тя какви "подаръци" получава от фалирани банки,еврофондове,държавни заеми и особено от държавни "поръчки"!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
смех преди 6 години
До банкаНе предприемат нищо, защото и банкери и полицаи са в играта. Нали ако се задействат, ще им секне кранчето. И на мен ми се обаждаха преди години по друг сценарий. Представи се някакъв следовател и търсеше по име човек (уж нещо да го разпитват), който от години живее в чужбина и моят телефон беше дал за връзка само в МВР "Задгранични паспорти" София.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ги заплашват,че ако не дадат се вписват в списъка на недалите и губят като в томболата за неучастващи,а това си е като хазарт,не дал томболата минала,но е в списъка за следващата пак с награди печеливши 99/100 без шефа кат организатор,роднини на шефа организатори не се допускат за учасие понеже оформят наградите на участващите за раздаване.
3
0
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Съкращенията в полицията идат!По добре по малко и по качественни хора с повече пари и възможности!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като се съберат с наборите да плюят Бойко, че не им е вдигнал повече пенсиите тоя ще мълчи като бълха в ***.
1
2
 
22
 
! Отговори
банка преди 6 години
Най-интерестното е , че в по-голямата си част потърпевшите имат пари в банките. Да се направи справка колко от пенсионерите измамени от ало-измамниците са имали пари в банки и от кои банки са теглени пари. Някой дава инфо на измамниците за пенсионери, имащи пари в банки. Да се търси там. От къде измамниците получават инофо за пенсионерите, имащи депозити, някои им я дава. Това си е голяма мнго добре изградена мрежа.