Казанлъшко златно съкровище: Откриха накити в кола!

МВР не казва от кой век са накитите или какво е количеството
17 ное 2017 18:48,
11
Казанлъшко златно съкровище: Откриха накити в кола!
Снимка: архив Reuters

Полицията в Казанлък намери днес при специализирана полицейска акция златно съкровище в автомобил край Казанлък. От МВР обаче не съобщават данни нито за неговото количество, нито за епохата, от която е то.
 
Главен инспектор Стойчо Крачалов, началник на РУ на МВР в Казанлък, потвърди новината, като заяви, че след съгласувани действия с Окръжната прокуратура ще бъде даден и специален брифинг за откритото злато.

По думите му съкровището включва ценни експонати като златни колиета, обици, огърлици, гривни.
 
Засиленото полицейско присъствие в Казанлък продължава и в момента, пише "Дарик". Полицейски патрули, които спират за проверка автомобилите, са разположени на различни места в града.
 
По неофициална информация откритите накити са от 12 век и количеството им е около 3 кг. Според полицейските източници става дума за иманярска история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
к///р преди 6 години
До Иванкоито кълне в пазвата му да се навре казах
10
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Който изземе находката на иманяр-да я замести в земята.Казах.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР не казва от кой век са накитите или какво е количеството----------------------------------------Значи ушевците вече са гушнали две трети от намереното.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Археолозите само ако знаете колко злато и артефакти крадат!Познавам лично ченгета търсачи!Всички продават на Черепа и ченгесаря Димитър Иванов-Гестапото които част от находките оставят за себе си а друга част продават прескъпо на запад!
7
0
 
7
 
! Отговори
sdfv преди 6 години
До До 1Западна Европа и Близкия изток могат да присъстват в едно изречение,само ако тое съставено от крайно неграмотен и тесногръд човек.А иначе в Англия също си копат законно,също съм гледал реалити за иманярите.В останалите страни като Италия,Франция и Испания и Германия,поне не те тарашат на умряло за някоя и друга пара.Това за РУмъния също е вярно.Един беше намерил много килограми сребърни пари,предава ги и му дават 40 хил евра ли беше?..............
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В съседна Румъния дават 25% от намереното. Тук бой в полицията и ти обръщат къщата с краката нагоре. И после Черепа и сие си го гледат в частните колекции...
5
1
 
13
 
! Отговори
лакомо дупе... преди 6 години
Ако го беше претопил,нямаше да има проблем!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нормален човек на земята, който да не мечтае да намери съкровище. По добре да е извадено и съхранено, отколкото унищожено с времето в нивите. Тези нищо не са откраднали, за разлика от законните иманяри - археолозите.
3
0
 
20
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Черепа ще се облажи..тук всичко отива там,даже от Косматка щеше всичко да изнесе,но няква заблудена патрулка ги набара случайно.Но колко е изнесъл той си знае.Със помоща не слугите си оФфчароф,кИтоф и подобните мошенници...т нар "архиолози"пфуййй..
2
2
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
В Щатите може и да е законно иманярството, само че там какви находки има там? Малко парчета от индиански грънци. А за Западна Европа и Близкия Изток не се е чувало за законно иманярство.
1
2
 
33
 
! Отговори
ФД преди 6 години
Вместо да е криминализирано иманярството ,да бъде узаконено,както е на запад.В щатите дори има реалити предавания за търсачите.Каквото се намери да се регистрира в министерството на културата и да може да се продава.Тук е криминализирано ,за да се обслужват каналджиите изнасящи на едро артефакти,които пък попълват партиините каси.Колко артефакти сигурно са унищожени ,поради факта ,че е по изгодно да ги претопят находките отколкото да ги продават като произведения на древното изкувство.