Полицай на всяка пешеходна пътека? Няма как да стане!

Жертвите на пътя - много, но спрямо 2016-а били по-малко
19
Полицай на всяка пешеходна пътека? Няма как да стане!
Снимка: Булфото, архив

Полицията прави всичко, което е по възможностите ѝ, но няма как да присъстват полицаи на всяка критична точка и никъде по света не се прави така. Такава точка е всяка пешеходна пътека или всяка дълга права, подходяща за изпреварване, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

По повод пътните инциденти с много жертви през последните дни, премиерът Бойко Борисов свика спешна среща, на която да му докладват мерки и предложения за намаляването на инцидентите.

Още по темата

Едно от предложенията е всеки заловен на пътя нарушител, да се кара в местното районно управление, където да му бъде правена пълна справка на нарушенията.

"Тези рестрикции ще бъдат само към нарушителите на закона. Всеки един, който спазва закона, ще си пътува нормално", категоричен бе Маринов пред bTV.

По думите му във вчерашния ден, който беше световен ден за почит на загиналите на пътя, отново сме завършили денонощието с общо три нови жертви.

Една от тях е 51-годишен мъж, който е бил ударен от ТИР малко след ГКПП "Лесово".

"Нарушителят беше избягал, но след бързо издирване го задържахме в Шумен. Украински гражданин, който се е опитал да прикрие следите от произшествието", поясни Маринов.

Другите две жертви са блъснати пешеходци – един в района на Перник и друг, близо до Бургас от тази сутрин.

По повод шофирането с превишена скорост, Маринов поясни, че се прави всичко възможно да бъде изключен човешкият фактор от глобяването, за да няма случаи, в които "полицаят да определя глобата".

Според последните статистики броят на жертвите по пътя у нас е намалял за последната година.

От МВР правят всичко възможно всеки нарушител да си плаща глобите, като в противен случай се свалят регистрационните табели от автомобила.

Също така предстои системите на НАП и КАТ да бъдат свързани, за да става бързо ясно кой шофьор какви нарушения има и какво не е заплатил от глобите.

"Не мога да кажа, че тези мерки не действат възпитателно. Въпреки концентрацията на произшествия в последните дни, имаме 51 жертви по-малко в сравнение с миналата година", поясни Маринов.

"На нас ни се иска да имаме нула жертви, но ако спрем наказателната дейност, не знам какво ще се случи", поясни още Маринов по повод коментарите в обществото, че действията на МВР реално не превъзпитават шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Само секция с бутон спира ламарината, и минава пешеходеца, както е в Германда.
15
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 6 години
Полицай на всяка пешеходна пътека!!! А полицаите кога ще си въртят далаверите?
14
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
По света никъде не плямпотят за "до всеки шофьор катаджия" или за "полицай на всяка пешеходна пътека". По света правят нещо просто и ефикасно - създават убеждението във шофьорите, че ако извършат нарушение неизбежно ще бъдат санкционирани за него, като размера на санкицята е несъществен. В България се прави обратното - по искане на КАТ непрекъснато се вдигат записаните в закона санкции, които после КАТ прилага още по-рядко от преди. Сега КАТ санкционира за около 1 на 100 хиляди нарушения,
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много просто решение, даже в "изостаналата" Русия е въведено и действа. Нарича се ВИДЕОРЕГИСТРАТОР. Инсталираш си го законно в колата и после се признава в съда. Докато си караш колата, регистрираш нарушения, пращаш ги за обработка и получаваш процент от събраните глоби, наложени за нарушенията, които си заснел. Така КАТ може направо да се закрие, а контрола ще е 100% ефективен, защото ще е анонимен.
12
0
 
2
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Има как да стане - сложете камери !!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
ЛИквидация на МВР преди 6 години
НАгли престъпници от МВР инсталирват все по жестоко вредни съоръжения в ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ И ТАЛОНИ НА АВТОМОБИЛА ..ЗА ИЗдръжка на терористи и други в МВР годишно от НАРОДА СЕ КРАДАТ НАД 1 000 000 000 живи кървави лева./вижте колко са ограбени след 1989 година чрез бюджета/МВР Терористите участват в организирана ликвидация на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
10
0
 
0
 
! Отговори
ЛИквидация на МВР преди 6 години
НАгли престъпници от МВР инсталирват все по жестоко вредни съоръжения в ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ И ТАЛОНИ НА АВТОМОБИЛА ..СЛЕД 1997 година в личните карти има холограми подържащи пълен ДМК,постоянно следене и центриране ,разболяване и убииства с инсулти,инфаркти и рак.В Новите карти има ПСИ АКТИВАТОРИ<ЗОМБИ БЛокатори и СПИН активатори..Подобни има в талони на автомобили издавани след 2005 година..Позволяват убииства с автомобили
9
0
 
1
 
! Отговори
МВР Са ТЕРОРИСТИ преди 6 години
Лепенето на предни стъкла на отвличащи или блокиращи вниманието на водача ЛЕПЕНКИ Е ЗАБРАНЕНО.Терористи на власт принуждават с НАГЛО ПРЕСТЪПНА НЕЗАКОННА НАредба милиони водачи да лепят ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНИ ХОЛОГРАмНИ ОРЪЖИЯ маскирани като "ВИнетки" и стикери за контролен преглед и застраховки..
8
0
 
0
 
! Отговори
МВР СА ВИНОВНИ преди 6 години
Имам опит като председател на комисия по безопасност на движението . Има нужда от арести на нагли престъпници прокарващи все по жестоко вредни НЕЗАКОННИ проекти през парламента.Движението с включени фарове денем е ЗАБРАНЕНО от ЗАКОНА освен в случаите на НАМаЛЕНА ВИДИМОСТ.Движението с ХАЛОГЕННИ фарове е ЗАБРАНЕНО освен в Случаите на силен снеговалеж или гъста мъгла.МВР глобява всички които не УВРЕЖДАТ С включени фарове денем земята.В ЗАКОНА ВСИЧКО НАПИСАНО С ЗАБРАНЯВА СЕ е написано с кръв..
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах не може. Нека не забравяме, че България е на първо място в Европа и на осмо в галактиката, по брой шуробадженако рушветчийски клесавци на глава от населението. И както се вижда, резултат никакъв. Само вой за пари от тях.
6
1
 
7
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Всичко опира до съзнанието.Колкото по високи глоби се въвеждат повече се увеличава и катафжииската миза.А и колко безсмислени неща се въведоха,които не водят до положителни резултати.А и я да видим какви са нарушителите,по възраст,по доходи,по служебно положение.А и какво правят полицаите,виждат стар автомобил палката горе,задава се скъп лъскав аетомобил палки при нозе и обръщане кръгом.Та всичко е в СЪЗНАНИЕТО на всички!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
не само наказания... преди 6 години
Превенцията започва от 1 до 7 год възраст в семейството, после в училище и чак след 18год, с репресивни мерки от страна на МВР. Друг е въпроса че МВР се обсъжда от всеки, всеки разбира и от престъпност и от наказания и от всичко...В държавите към който се мъчим да стигнем /сев-западно от Унгария/, като срещнеш полиция, може да кимнеш само и си вървиш по-пътя, ако напсуваш полицай-майко мила, а у нас даже им посягат и те не бият т.к.ги съдят после ..
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На пешеходните ако се сложат камери - който не спира, когато има пешеходец на тротоара пред пътеката - честитка по пощата. В Германия да спреш цигарата да си запалиш до пешеходна пътека и спират немците, чак неудобно да ти стане. Тука седят майки с колички и възрастни хора и чакат някой да спре - а джигитите ги мързи да намалят даже. Културния човек сам се сеща, ама дебилното племе - сурови глоби, наказания и само така се сифирясва.
3
1
 
15
 
! Отговори
Нищо не вършат преди 6 години
Аз куки до пешеходна пътека не съм виждал. Не познавам и човек глобен за такова нарушение. Куките просто не си вършат работата. Тяхна е вината (и най-вече на ръководството им), че в България е анархия. Но ако имаше ред, нямаше как да си въртят далаверите, нали?Много добре знаем какво се случва на нарушителите в нормалните страни. Я идете да паркирате напряко през тротоара в Германия. До 10 минути някой се е обадил и след още 5 куките са на място и правят брутални проблеми.
2
6
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Колколесно могот да се справят!При превишаване на скорост над 30км/ч - конфискуване на автомобила н полза на държавата!При повече от три нарушения, без давност - конфискуване на автомобила в полза на държавата!За има няма 1 месец, всичко ще се успокои!
1
0
 
5
 
! Отговори
alf преди 6 години
жертвите по малко то и населението намаля бая и скорост вече не се засича