Хванаха ало апаши, прибрали 70 бона от майка и син

Иззети са СИМ-карти, телефони от адреси в София и Плевен
21 ное 2017 20:25, Анисия Иванова
10
Хванаха ало апаши, прибрали 70 бона от майка и син
Снимка: Dnes.bg

Полицията залови двама ало измамници, отмъкнали от майка и сина й 70 хил. лв. Ощетените са от София и се разделили и със златни накити, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена днес в София и Плевен под ръководството на ГДНП и надзора на Софийската районна прокуратура.

Двамата мъже - 31-годишен от Левски и 50-годишен от София, са криминално проявени, осъждани за измами и кражби. На 25 октомври те се обадили по телефона на 77-годишната Христина. Първо се държали грубо и отправяли заплахи. Последвало ново обаждане, уж от полицаи.

"Свалих си богородичката, свалих си пръстенчето, събрах всички пари, които имах. Казаха ми да отида в банката и да си изтегля всички пари. Да оставя телефона отворен и да не го затварям. На сина ми същото казаха, че са от "Криминална полиция”, разказала измамената жена.

След като изтеглила парите от банката, получила нова инструкция - да ги хвърли през балкона. Жената дори сложила чушка в плика с парите и ценностите, за да тежи. “Ние ги чакаме, за да ги хванем”, уверили я измамниците. След известно време ми се обадиха, за да ми кажат, че са хванали двама и е останал само един”, обяснила жената, според "24 часа".

При последвалите процесуално-следствени действия днес на два адреса в София и в Левски полицията е открила вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ-карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти и предмети, които имат отношение към осъществяваната от двамата мъже престъпна дейност.

Двамата мъже са в ареста за 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еииии мъка, мъкааааа, сега по празниците ще трябва да дадат, по някой лев на внуците или децата.Няма да могат да се оправдават, че умират от глад и едва са купили нещо за Коледа колкото да не е празна масата .
9
1
 
7
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Ясно е! Знае се кои са, знае се къде са...
8
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Много тъn българският народ, бе! Вече колко години стана всяка седмица по няколко пъти по вестници и телевизия става дума за точно такива измами и rлynaцитe не свършват! Май прав беше Ботикво, като каза за материяла, че бил лош..
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ще ги пусне , до сега няма един осъден от тва правителство ( а и от другите)
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
покажете им лицата, също така, за да можем да ги линчуваме.
5
3
 
10
 
! Отговори
тиквичка преди 6 години
Тия няма да ги осъдят. По едма година условно и да върнат по 5 бона на пострадалите. В Тиквуния бандитите са пазени, а народа плаща.
4
1
 
9
 
! Отговори
и сега? преди 6 години
И сега да получат ужасяващото, нечовешко, жестоко наказание "обществено порицание" и може би още по-нечовешкото и садистично наказание "обществен труд". Малко по-строго - ако убият пенсионер само..
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като ги хванте - съдът на Линч - Катран, перушина, въже и на първото дърво нагоре с краката!Ако ви попитат "заптиета" какво става - "Късен Хелуин";)Иначе защита от държавата като от умрял писмо!!!
2
0
 
13
 
! Отговори
Бай Пъшо преди 6 години
Сега да видим как и на колко години ще ги осъдят.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май започнаха да се раздвижват полицаите. Браво!