Пипнаха рецидивисти в момент на сделка с дрога

При обиска на четиримата са открити още наркотици и оръжие
28 ное 2017 19:12,
2
Пипнаха рецидивисти в момент на сделка с дрога
Снимка: МВР

Хванаха рецидивисти в София, в момент на сделка с наркотици, съобщават от пресцентъра на МВР. Специализираната операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията на столицата от служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП и на столичното Шесто РУ.

Софийска градска прокуратура също е наблюдавала операцията, по време на която са задържани четирима криминално проявени. С.С. e на 39 г., от София, по-известен е с прякора Тото. Той е подведен по чл.354А от НК, осъждан е за извършени престъпления, свързани с изнудване, отвличане, причиняване на телесна повреда.

Н.Т. е на 38 г. и също е софиянец, подведен по отговорност по същия чл.354А от НК и осъждан за различни престъпления. Д.Д., който е на 44 г., от Габрово, е осъждан за кражба, производство, притежание и разпространение на наркотици и шофиране след употреба на алкохол.

Четвъртият, който също е осъждан е И.Д., на 39 г., от Габрово. След задържането им, при обиск у С.С. е намерен найлонов плик, съдържащ таблетки екстази с общо тегло 519 грама. При последвалото претърсване в дома му са открити два пистолета, единият от които със заличени номера, 550 патрона за тях и три пълнителя с патрони.

В жилище, обитавано от Н.Т., са намерени и иззети 515 грама бяло прахообразно вещество - кокаин, около 500 грама суха зелена тревиста маса - марихуана, хашиш, пълнител с поставени патрони за боен пистолет "Макаров", около 13 хиляди лева и дори машина за броене на пари.

При обиск у Д.Д. са открити четири таблетки екстази, а у И.Д.- около 8 хиляди лева. Общото тегло на иззетите наркотични вещества е около 1,5 килограма. По първоначални данни групата е "зареждала" с наркотици част от столичните дискотеки.

След задържането на четиримата мъже в рамките на 24 часа, СГП е повдигнала обвинение на С.С. и Н.Т. за извършено престъпление по чл. 354Аи чл. 339 от НК и е удължила мярката им за задържане до 72 часа. С решение на СГС на двамата е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

По случая е образувано досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 354Аи чл. 339 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура, съобщава "Фокус". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие някакъв полицейски сайт ли сте?70% от новините са за разни полицейски дейности.С изключение на няколко хиляди човека в цяла България едва ли на някого му пука особено кой са хванали и с какви наркотици.През лятото дори имаше статия за това ,че в някакъв умиращ малък град хванали 3 момчета с една недопушена саморъчно свита цигара.Момчетата ще емигрират в чужбина при белите хора и ще си употребяват а на куките нема да има кой да им плаща пенциите и сладките заплатки пред пенсия.Реално бъдеще.