Митничари задържаха 15 000 опаковки с дъвки в Бургас

Ментето било с марката на "Кока-Кола", идвало от Китай
29 ное 2017 14:00, Анисия Иванова
3
Митничари задържаха 15 000 опаковки с дъвки в Бургас
Снимка: Агениця "Митници"

Близо 15 000 опаковки с дъвки, имитиращи визуалното оформление и изписване на марката "Кока-Кола", са задържали митничарите в Бургас. Задържаната стока е за нарушени права върху интелектуална собственост, съобщиха от Агенция "Митници".

Пратката е пристигнала на Митническия пункт "Пристанище-Бургас-Център" с корабен контейнер, съдържащ захарни изделия от Китай. Вносител е българска фирма.

При извършената проверка, униформените установяват, че съдържанието на контейнера отговаря на декларираните стоки по вид и количество, но част от колетите съдържат общо 14 640 броя опаковки с дъвки - тип кен, с имитиращи орнаменти и шрифт на "Кока-Кола" .

Пратката с дъвки е задържана. Митница Бургас е сезирала за случая официалният представител на правопритежателя на търговската марка "Кока-Кола" за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май на митничарите са им се дъвчели дъвки.
2
1
 
3
 
! Отговори
от Садово - Бъ&# преди 6 години
Алоооу, вие ли ще казвате на Кока Кола какво да произвеждат, ако решат, не дъвки ами кондоми ще правят във формата на бутилки ве еййй
1
2
 
5
 
! Отговори
oт Cиднeй-Aв$тpaлия преди 6 години
Алооу, кой ви каза че шрифра на кока кола е запазена марка бе?? Мога да си напиша името с шрифт на кокакола и квоо? Ще ме арестуват за нещо незаконо ли??? По кой ччлен в закона решихте че писането с някав шрифт е незаконо бе? Вие сте за нобелова награда бе титани на мисълта