Хванаха сирийци и иранци, преминали незаконно границата

Мигрантите опитали да влязат в Румъния през граничното село Росица
11 дек 2017 19:52,
3
Хванаха сирийци и иранци, преминали незаконно границата
Снимка: Архив, Reuters

Съдът задържа под стража по искане на Районната прокуратура в Генерал Тошево деветима мигранти, преминали незаконно държавната граница на България. За извършеното престъпление в ареста са трима сирийци и шестима иранци, сред които и две жени, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Групата мигранти са задържани на 7 декември 2017 година от румънските гранични власти при незаконното преминаване на границата в землището на село Росица, община Генерал Тошево.
Районната прокуратура е образувала досъдебни производства срещу чужденците, излезли между 224-а и 225-а гранични пирамиди без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Част от задържаните са били без документи за самоличност и без адресна регистрация в България. Не са регистрирани и в бежански центрове.

Чужденците са преминали незаконно българската граница с Турция и са заведени първоначално в София, откъдето са транспортирани до село Росица, посочват от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Установен е и българският гражданин - А.П. от Варна, който ги е превозил с микробус до землището на граничното село. Микробусът се движил по черен път и отвел мигрантите непосредствено до граничната бразда, където закъсал.

Групата чужди граждани били принудени да пренощуват в полезащитен пояс, след което преминали държавната граница и се натъкнали на полицейски патрул на румънските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви граничари,какви пет лева на границата ни с Румъния.Ако някой е служил по социализма на тази граница му е ясно,за какво иде реч.Още тогава на 20 километра участък имахме по една застава с 18 граничари,а румънците имаха по 3 застави с по 30 човека.За сегашното време не ми се мисли ,колко граничари имаме там.Сигурно пак 18,но за цялата граница.Казвам го, защото съм служил там.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мигрантите опитали да влязат в Румъния през граничното село РосицаНямам думи просто значи нашите граничари не пазят да не влизат нелегални, ама когато тръгнат на запад ги ловят .