Три възрастни жени отново "изгоряха" от ало мафията

Този път крадците вилняха в Габровско, прибраха близо 7 бона
11 дек 2017 16:00,
5
Три възрастни жени отново "изгоряха" от ало мафията
Снимка: Pixabay

На 8 декември в РУ-Габрово е получен сигнал от 88-годишна жена от Габрово, че предния ден е станала жертва на измама. По сценария "оказване на съдействие при провеждане на полицейска акция", възрастната жена оставила на предварително определено от измамниците място плик с 5000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден в РУ-Севлиево е получен сигнал от 69-годишна жена от Севлиево, че предния ден, неизвестно лице, въвеждайки я в заблуждение, ѝ причинило имотна вреда. Жената оставила до входната врата на имота си плик със 700 лв., 100 евро и златни накити, съобщава "Фокус".

Измамата е извършена по сценария "оказване на съдействие на полицейски служители при провеждане на специализирана операция". По същата схема, същия ден, била измамена още една възрастна жена от Севлиево. До контейнер за отпадъци 87-годишната оставила плик с 250 евро и 700 лв. По случаите са образувани досъдебни производства.

Общата сума, която мафията в Габровско е "заработила" за един ден, е 6400 лева, 350 евро, както и златни накити. От полицията отново напомнят на гражданите, че искането на пари по телефона е знак за измама. За да не станете жертва на измамници, е необходимо да спазвате основното правило – след получаване на подобно обаждане, задължително да позвъните на тел. 112 и да се свържете с близките си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе мвр работи денонощно и ни пази, подслушва само престъпниците и няма никакви проблеми с охраната на обществото. Отврат! На мвр никакви заплати! Уво до дупка!
3
0
 
7
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Не мога да го разбера това - всяка вечер , преди новините по бнт съм засичала информация с предупреждение за " схемата полицейска акция" и предупреждение да не мятат пари през терасите. И защо държат сума от порядъка на хиляди евра в шкафа? Ама те църните босове на измамниците това чакат - доверчиви хорица с излишни пари.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да вилнее ало мафията ,виновни са МВР и кривосъдието ни.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедстват пенсионерите, умират от глад.