Задържаха валута за 55 000 лв. на Капитан Андреево

Доларите били скрити под седалка в румънска кола
12 дек 2017 14:52, Анисия Иванова
3
Задържаха валута за 55 000 лв. на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари зазържаха контрабандна валута с левова равностойност 55 000 лeва на ГКПП Капитан Андреево.

На 6 декември на трасе "Изходящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил "Мерцедес" с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция.

В колата пътувал сам шофьорът, румънски гражданин, който заявил пред българските митничари, че не пренасят нищо за деклариране, съобщава Агенция "Митници".

Превозното средство е селектирано за щателна проверка. При проверката в ръчна чанта, укрита под седалката, униформените открилии недекларирани 33 000 долара, по-голяма част от които в купюри от по 100 долара.

На румънския гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

От началото на годината до момента митничарите на Капитан Андреево са задържали валута с левовата равностойност над половин милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
БГ гражданин преди 6 години
Ми то голяма новина това,отива румънеца за стока и му прибираме паричките.Всеки втори пътуващ за Турция носи по голяма сума пари.Тея митничари с този "удар"направо разбиха контрабандата.Цял Слънчев бряг ври лятото от нелегална стока.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си я поделят митничарите, ще забравят да я опишат.