ГДПОБ разби престъпна група за каналджийство

Акцията е проведена под ръководството на спецпрокуратурата
13 дек 2017 13:52, Анисия Иванова
0
ГДПОБ разби престъпна група за каналджийство
Архив: Булфото

ГДБОП разби престъпна група, занимавала с каналджийство на територията на Свиленград. Акцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

На 12 декември 2017 г. на територията на града са извършени множество процесуално следствени действия. При претърсвания в жилища са открити и иззети множество мобилни телефони. Разпитани са свидетели. Използвани са специални разузнавателни средства, съобщиха от прокуратурата.

Повдигнати са обвинения на четири лица, като единият от тях е ръководител на групата, а останалите са участници. Групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Свиленград.

На 27 юли 2017 г. престъпната група в съучастие с още едно лице са организирали и осъществили нелегално превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Р Турция.

Това се е случило в землището на с. Труд, когато са били преведени 44 иракски граждани, четиринадесет от които ненавършили 16-годишна възраст. За това престъпление е било образувано досъдебно производство от Районна прокуратура – Пловдив, което е присъединено към разследването на Специализираната прокуратура.

Ръководителят на групата и един от съучастниците са задържани за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска да им бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража”. На двама от групата е наложена парична гаранция от 5000 и 2000 лева, а един е в ареста в Пловдив

Разследването продължава
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари