Бивш зам.-кмет на Белово хванат с незаконна дървесина

Задържани са 2 камиона с 42 трупи бял бор
4 яну 2018 14:35, Анисия Иванова
2
Бивш зам.-кмет на Белово хванат с незаконна дървесина
Архив: Булфото

Бившият зам.-кмет на Белово Иван Кехайов е бил задържан за незаконен добив и превоз на голямо количество дървесина, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Заедно с него в ареста са и двама шофьори на камиони, също от Белово.

Около 19 ч. вчера на изхода на Белово екипи на полицията и горски служители са спрели и задържали 2 камиона "Волво", натоварени с 42 трупи бял бор. Установено е, че боровете са били отсечени в местността "Султанка" над родопското градче.

Шофьорите на тежките машини са представили пред разследващите редовни позволителни за превоз на дървесината, но за количество, значително по-малко от натовареното. Организатор на превоза на дървесината е бившият зам.-кмет на Белово Иван Кехайов, които е и действителен собственик на камионите.

Кехайов, който в Белово е известен с прякора си Кифлата, бе временен зам.-кмет на общината през 2005 година. Името му често е замесвано в скандали и обвинения за незаконен добив на дървесина от общинските гори на Белово, припомня "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари