10 години зад решетките за крадец-рецидивист

Ограбил е златото на петима, употребявал е и сила
11 яну 2018 17:37,
6
10 години зад решетките за крадец-рецидивист
Снимка: Архив, Reuters

Окръжен съд-Пловдив осъди Иван Р. на десет години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за серия грабежи на златни накити, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Присъдата е намалена от 15 години затвор с една трета, тъй като подсъдимият е признал фактите и обстоятелствата по делото и то е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Иван Р. е признат за виновен за серия грабежи на златни накити, на обща стойност 2957,50 лева, извършени от 12.08.2017 г. до 23.08.2017 г. в Пловдив от пет лица, като за това е употребил сила.

Престъпленията са извършени при условия на опасен рецидив, след като е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Подсъдимият е осъден да заплати общо 1950 лева /1170 и 780 лева/, представляващи имуществени вреди на две от жертвите си, ведно със законната лихва, считано от 23.08.2017 г. до окончателното им изплащане.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре да беше обрал някоя банка по малко щяха да му дадът а и после като излезнеше щеше да си живее като баровец. За З 000 лева му отидоха поне 7 години у пандиза. Когато си слагаш главата у торбата никога не прави кокошкарски работи. Ама ***.нго откъде да знае.
5
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 6 години
Умнико!Не си ли виждал разкъсаните уши на жена, от която току що са изтръгнали златните й обици?Не си ли чувал, че чупят пръсти, за да измъкнат пръстен?Не ти ли е известно, че през 90-те год., близо до Правителствената болница, един беше започнал да реже пръста на бременна жена, защото бил подпухнал и той не успял да измъкне брачната й халка. Жената беше спасена от хора, живеещи в близост, които чули писъците й.А разрезите до сънната артерия, получени при дърпане на синджирче от шията?
4
2
 
2
 
! Отговори
марко преди 6 години
Чета заглавието и си викам , айде вкараха Бибитко в пандиза
3
3
 
4
 
! Отговори
lili преди 6 години
po dobre s arabite v evropa otkolkoto s tova pravitelstvo v bg.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години за няколко пръстена!!!А за източените милиони от еврофондовете?
1
3
 
11
 
! Отговори
ОТВРЪТЕН преди 6 години
Съда ни е перфектен !! За 5 пръстена 10 год. ,а за отнет човешки живот-три год. условно !!