МВР разкри наркооранжерия в шуменски квартал

Задържан е 58-годишен мъж, иззети са саксии с канабис
20 яну 2018 14:33, Анисия Иванова
7
МВР разкри наркооранжерия в шуменски квартал
Снимка: МВР

Полицаи от Шумен са разкрили наркооранжерия за отглеждане и обработка на канабис в квартал в областния град, съобщава МВР.

От помещения, оборудвани със системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране, са иззети растения в различен стадий на растеж.

В имот на 58-годишен мъж от Шумен полицаите са открили три помещения за отглеждане на марихуана, като в две от тях системите за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим. Открити са общо 223 растения, засадени в пластмасови саксии.

В намерените в една от стаите 78 саксии растенията били в различен стадий на растеж - с височина между 100 и 130 см, се уточнява в информацията. В съседно помещение, пригодено за отглеждане на марихуана, са открити 145 саксии с разсад с различна големина. При претърсването са намерени и иззети и 101 къса саморъчно свити цигари и около 100 гр суха листна тревна маса, наподобяваща тютюн, която предстои да бъде лабораторно изследвана.

Мъжът е задържан за до 24 часа в РУ - Шумен, образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-опасни са,а синтететичните наркотици, които БГ-глупави и елементарни журналисти неправилно наричат дизайнерска дрога.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За канабиса въпросът е много сложен и спорен.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко пъти призовавам след подобни новини,канабиса да се предаде за лечебни цели!Не е новост че единствено канабиса повлиява положително на рак!
1
0
 
17
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Браво! Сега държавата ни ще потръгне напред. Да живее увеличението на заплатите в МВР! Чудесна работа, момчета! А легалните химикали, които тикат в храните и напитките и тровят малко и голямо, кога ще ги изземете? А тези, които живеят на гърба на народа, кога ще ги приберете? А мутрите, които ви плащат да действате в тяхна полза, кога?