Извадиха бракониерски мрежи от водите на "Ястребино"

Във водата са върнати около 70 килограма риба и 150 рака
23 яну 2018 11:35, Красимир Ангелов
6
Извадиха бракониерски мрежи от водите на "Ястребино"
Снимка: Булфото, архив

От водите на язовир "Ястребино" край Антоново са извадени 13 коша за раци и 800 метра бракониерски мрежи.

Това е станало по време на нощна проверка, извършена от екипа на Централната рибно-опазваща организация, поделение Ястребино, съобщава БТА.

Намерени и унищожени са около 800 метра хрилни мрежи и 13 коша за раци. Във водата са върнати около 70 килограма риба от вида каракуда, шарана, щука и 150 рака.

През студените зимни дни и нощи рибата се групира в по-дълбоките места на водоема. Това се знае и използва от бракониерите за по-лесен и бърз улов, уточни Шенол Хасанов – ръководител на Централната рибно-опазваща организация.

Той посочи, че студеното време не спира бракониерите, но и екипите на организацията също правят редовно акции срещу тях.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаба държава, която не иска да се справи с нито един подобен проблем. Питам какъв им е проблема? Тук вече не можем да говорим за олигарси и сериозни финансови интереси, които да покровителстват бракониерите. Променете закона и започнете всеки мрежар да го вкарвате в панделата за по 3 до 5 години и ще видите, че с това безобразие ще се спре само за една година. Достатъчно е 5-ма да влязат в затвора и вс. други сами ще се откажат от този "бизнес".
5
0
 
9
 
! Отговори
Mitkyla преди 2 години
Затвор за такива хора които унощожават природата ни или поне солени глоби и постоянно наблюдение на водоемите.В Англия ако те хванат че ловиш риба без билет глобата е до 2500 паунда(риболовния билет струва само 27 паунда за година), ако те хванат че ловиш маломерна риба според техния закон глобата е до 500 паунда,ако те хванат че кукичката с която ловиш е с контра също има глоба,но за това хората имат риба и при тях риболова е само за удоволствие.Има постоянни патрули които обикалят и следят.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичам риболова но това което се прави с мрежи е извращение!! Риболовните да носят Калашници, директно да разстрелват унищожителните на природата!!! Тогава ще се спре това диво бракониерство. Българина не разбира, че всяко животно, птица, риба, имат значение за кръговрата. Ловят и продават, не правят спортен риболов. Гледайте в САЩ как се пази проридата, няма милост към нарушителите. Така трябва и у нас!!!
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой клати стабилността на негово величество генерал Борисов. Хвала на такива способни и обичани личности.
2
3
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Обърнете се към Суджук паша, той знае кой и защо, но няма да ви каже. Вижте как бързо изчезна новината от медиите, случайно ли е?
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво стана със шесторното убийство в Нови Искър? Ще се открият ли истинските извършители?