Митничари под прикритие на клиенти иззеха над 1 т алкохол

Контрабандата е открита в частен имот в Сливен
25 яну 2018 17:45, Анисия Иванова
3
Митничари под прикритие на клиенти иззеха над 1 т алкохол
Снимка: Агенция "Митници"

Бургаски митничари под прикритие на клиенти откриха и иззеха над 1000 литра нелегален етилов алкохол, съобщиха от Агенция "Митници". Стоката била съхранявана в туби и бидони, алкохолът е иззет при митническа проверка в частен имот в Сливен.

Митническите служители се представили за клиенти, а собственикът на имота им предложил наливна ракия по 8 лева за литър.

При последвалата митническа проверка митническите служители откриват складирана в различни помещения в имота в ПВЦ-туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност, с характеристики по цвят и мирис на ракия.

Измереното на място с денситометър алкохолно съдържание на течността в различните съдове е от 48 до 57 об.%.

За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога сте хванали бе ? Нелегалната ракия не се води престъпление по НК, а административно нарушение. Наказанието е ... ГЛОБА !!!! Масово се вари нелегална ракия защото печалбите са големи и гарантирани, а наказание НЯМА
1
1
 
18
 
! Отговори
ivan преди 6 години
какъв аксиз искате вие плащтаме аксиза в ракиените казани по 30лв за казан с преварка става 60лв ития мошенитси недават фактури или ниякакви документи 4е е платен