Мъж предотврати ало измама за 3 бона в Кюстендил

39-годишният предал "плячката" на полицията
29 яну 2018 13:07,
9
Мъж предотврати ало измама за 3 бона в Кюстендил
Снимка: Bulfoto, архив

Мъж на 39 години е предотвратил телефонна измама в Кюстендил, съобщиха от полицията. Жертвата на телефонната измама се доверила на обадил се по стационарния телефон мъж, който се представил за полицай, помолил я за съдействие за залавянето на престъпници.

Обаждащият се уверил жената, че ги наблюдават и е добре да ги задържат с веществени доказателства. Тя събрала всички налични пари - 2378 лв., и златните накити и ги пуснала през балкона.

Жената е имала късмет, защото наетият от измамниците куриер се оказал почтен човек и занесъл в полицията пакета, каза говорителят на полицията Катя Табачка, цитиран от БТА. 39-годишният мъж бил нает за куриер по телефона от фирма за дограма от Русе.

Той бил пратен да занесе "чертежи" за смяна на дограмата на жилище, а за изпълнението на курса щял да получи хонорар от 300 лв.

След като взел пакета, 39-годишният мъж с изненада установил, че в него има пари и накити, разбрал, че това е измама и занесъл парите и ценностите в полицията в Кюстендил. "Плячката" е върната на жертвата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

По същата схема - куриерска услуга за фирма за дограма - беше направен опит да бъде измамена 80-годишна кюстендилка през миналата година. Бяха й поискани 6 000 лв. Тогава наетият за куриерската услуга мъж също донесе в полицията парите, припомниха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имахме истински съд само след 2, 3 ефективни присъди за по 15 години и конфиксация на имушеството на осъдените измамите ще спрат. А сега цели фамилии се занимават само с измами, нямат никакви официални доходи, а живеят в палати и са на социални помощи! Ето за тази несправедливост трябва да излезем всички на протести, а не за разни джендърски измишльотини на крадливата партия бсп, която навремето бетонира своите хора на ръководни позиции с цел никои да не преследва крадците милионери и сега н
6
0
 
12
 
! Отговори
k преди 6 години
бабите не разбраха ли, че полицията не се обажда на никой по телефона.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
60000 полицай чакат за заплати. Не могат да висят под прозорците на бабите.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горкият куриер...........тези, които са го наели му знаят телефона........от там лесно се намира и адреса му..........
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите да вземат пример от съвестните куриери. Да стават куриери под прикритие и да лишат измамниците от плячката.
2
0
 
20
 
! Отговори
Не преди 6 години
се ли са се сетили да го изпратят с доставката до срещата и там да приберат тези, които я вземат? Или не са искали да се разбере кой им е чадъра?
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво.