Тяло на българка е открито на остров Крит

Причината е удавяне, близките й подозират убийство
Обновена: 29 яну 2018 18:38 | 29 яну 2018 18:12, Анисия Иванова
10
Тяло на българка е открито на остров Крит
Снимка: архив Reuters

Тялото на 50-годишна българка е открито в петък миналата седмица на плажа на гръцкия град Ретимно на остров Крит. Трупът бил изхвърлен от морето.

При разследването на местната полиция се установило, че българската гражданка отскоро била жителка на крайбрежния град. След извършената аутопсия се оказало, че причината за смъртта на жената е удавяне и не са открити следи от насилие, съобщи сайта cretapost.gr.

Според "24 часа" удавничката е жителката на ромската махала във врачанското с. Попица Марияна Маринова.

Известната като Меди в селото жена отишла на гурбет на Крит през лятото на миналата година. Грижела се за възрастни жители на Ретимно и няколко пъти се връщала в родното си село, но после пак отивала да работи на о. Крит.

Според нейни близки тялото на загиналата стои все още в моргата на Ретимно, а гръцките власти на острова са поискали 3000 евро, за да я транспортират в България. Братът Пламен заяви, че семейството не разполага с такива пари и ще търси съдействие от нашите власти, за да може сестра му да бъде погребана в Попица.

Дъщерята на удавилата се Джулия и близките й не вярват на официалната версия, че 50-годишната жена се е удавила сама. Според тях пръст в смъртта на Марияна има ром от Пловдивско, с когото имала отскоро връзка, пращала му пари от Гърция и го чакала да отиде при нея в Ретимно. Според друга версия жената от Попица се забъркала във връзки с албански контрабандисти на острова, които може да са я ликвидирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
До Ралиkak ne vie sram da piwete taka 4e se zabrakva s mafiq pak v sawtoto vreme nqmat pari i da q dokarat ot tozii vesnik ima edni newtasnik veselin toii piwe taka zalko za smratnika a balgarina lajliv gleda ot tovaa parii da iskaraa s lajlivata sii informaciq bog da da go nakajee kakto znaee za dobre .
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Neznam koi e dal tazi informaciq za lelqmi no e lajliva ne se e ybila sama ypitvat se da ni obedqt v ybratnoto i nqkoi se podigrava na chyjdoto neshtastie molqvi sprete ,as sam neina plemenica !!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно е бла работлива жена, грижела се е за семейството си. Да почива в мир!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо Кети сега Меди ... нещо ми намирисва
2
6
 
12
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Замълчете с простоватите коментари. Почивай в мир!
1
4
 
10
 
! Отговори
Рунгел преди 6 години
Не знам кво е що е аз съм чистоглед момче. Албанците са мръсни хора вземане даване да си нямаш