Доказаха: Дрога е убила 18-годишният Кристиян

Младежът починал от остра дихателна недостатъчност
6 фев 2018 08:18, Петя Славова
31
Доказаха: Дрога е убила 18-годишният Кристиян
Снимка: Facebook

Дрогата е убила 18-годишнитя Кристиян, доказаха експертизите. Според вече готовата хистологична експертиза, направена във  ВМА, тийнейджърът Кристиян Братоевски е умрял от остра дихателна недостатъчност, вследствие на злоупотреба с наркотични вещества.

Още по темата

18-годишният ученик от професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца беше открит мъртъв на 27 ноември м.г. в дома на дядо си и баба си във врачанското с. Борован, пише "24 часа".

И резултатите от химическата експертиза показаха, че смъртта на Кристиян е предизвикана от вещества, производни на канабиса, който той е пушил.

Лекарите установили, че последните 48 часа преди настъпването на смъртта, са били фатални за Кристиян, тъй като не е спирал да пуши от т.нар. "китайски чай".

Заедно със свой приятел Силвио С.ученикът ходил до Бяла Слатина, за да заредят още от стоката, която се продава напълно законно и не попада в графата на забранените от закона стимуланти или опиати. Когато се пуши напръскан с определени субстанции обаче "чаят" става смъртоносен.

Хистологичната експертиза доказала още, че белият дроб на Кристиян е бил увреден необратимо от дрогата, която тийнейджърът е пушил поне от година и половина, но фатална се е оказала ударната употреба от 24 до 26 ноември миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако едно дете започне да бъде насочват от още от детската градина по подходящ начин и достъпно за вредите от дрога, цигари...впоследствие в училище това продължи отново от подходящ начин, съм сигурна, че ще има много повече осъзнати деца. Родителите често дори не говорят с децата си, вечер. Всеки си е хванал телефона, дистанционното и после 10 годишни деца с по 3000 "приятела" във фейсбук. Така бързо и не осъзнато се прави крачката към "смъртта". Примерът вкъщи е с цигарата и ракията.
26
1
 
1
 
! Отговори
На офицера щерка му преди 6 години
До 123доката сидя в крим, видялах твойта умотворческа мадрост. аз има приятел инженер, който казва, че като се знаел колко е инженер, падладявал като трябваше да ходел на дохтар.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи "производни на канабиса"? Защото и за мен е очевидно ,че става въпрос за синтетични заместители. Всичко свързано с марихуаната е забранено в България. Скъсах се да търся крем с канабидиол за остра хронична болка, който е позволен в останалата част на Европа и САЩ - няма такъв в България. Не можеш и да си помислиш да ползваш марихуана в каквато и да е форма, дори за съвсем медицински цели. Обаче на децата се продават смъртоносни синтетики, защото те не са забранени?! Сбъркана държава!
24
0
 
14
 
! Отговори
Каменов преди 6 години
Неука, необразовано, платена ***...какво общо имат синтетично придобити наркотици с марихуаната?
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали лекарите или списващите сайта, но някой от тези двете групи много сериозно се е объркал. Производни на канабиса...
22
3
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
стига глупости, к'во общо имат тея химикали с марихуаната...
21
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
До wedfТъй като много се пениш и явно пушиш отдавна, ще ти го обясня простичко: "Продължителната и редовна употреба на канабис превръща мъжете в *** импотентни скапаняци." - цитата е от един приятел доктор. И не е съвсем точно цитиран, но смисълът е този.
20
2
 
25
 
! Отговори
преди 6 години
Грешката е вярна - "журналиста" Петя Славова си е поисмукала от под ноктите една ключова дума в статията. Умишлено сгрешената дума е "производни", а вярната е "синтетичен заместител"! От което се променя доста ситуацията - оказва се, че не тревата, а ЗАКОННИЯ заместител на трева убива (законен, защото не е включен в списъка с забранени вещества и се продава свободно НА ДЕЦА!)? КОЙ?!?
19
4
 
24
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Ето до това води пълната забрана на билката марихуана. Младежите купуват легални заместители, които убиват. За съжаление обществото ни е пълно с индивиди като тоя по-долу с коментара, че пие и пуши и се гордее с това, че и вярва в потентността си. Дали и жена му ще потвърди чара на миришещ на пепелник и бъчва зайко байко? Реално алкохола и цигарите са по-вредни, но са ни промили мозъците, те са легални и не вредят.. умрял от марихиана няаама. Бъдете здрави!
18
14
 
10
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
Това че марихуаната не била вредна го разправят само хора,които пушат тази помия. Всички,които пушат трева от дълго време са сдухани и не съвсем адекватни. Иначе съм съгласен,щом алкохола и цигарите са позволени да разрешат и марихуаната.
17
5
 
7
 
! Отговори
wedf преди 6 години
До 123От цялата работа не разбирам как ги слагате всички под един знаменател. И аз пия ракия и пуша и к`во? И пак си *** жената. Тук не става дума кой защо пуши и колко често, а че именно защото е забранено - китайските чайове са на пазара и хора умират. Значи предпочиташ да умират хора пред това да имат един грях, било то алкохол или трева? Хората са употребявали, употребяват и ще докато свят светува наркотици. Забраните не действат, за справка - Сухия режим в Щатите.
16
9
 
8
 
! Отговори
На бабати хвърчилото преди 6 години
До Анонимен Ае необразован и неподготвен елемент не се изказвай за неща които не са ти ясни!Марихуаната е толкова вредна колкото е и водата това че *** пушат от газария си е тяхна работа и ти по тях съдиш.Пии си алкохолите и пак ще си говорим след нчколко години...деграде!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До старшина КомпировКато се напиеш и те пребият пред дискотеката. Марката уиски ли тръгваш да съдиш или нападателите?
14
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
До АнонименНай-добрият спорт след бурна нощ е бурен следобед (да се наспи човек). Друг спорт не ми трябва.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той се е самоубил съзнателно взимайки дрога.Също както и оръжията не убиват хора- хората убиват хора с оръжия.
12
0
 
18
 
! Отговори
старшина Компиров преди 6 години
Не е от дрогата! Биле дрогиран, но минавал по неравен терен и се е подхлъзнал в банята!
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10, сексът също изтощава мъжкият организъм. Пробвай да спортуваш след бурна нощ!? Дрогата вреди на нервната система ,а алкохолът на черния дроб и на сърцето, посредством кръвното. От всичките най-нормалното нещо е секса! Него и практикувайте по-често, вместо тази глупава марихуана
10
24
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
До АнонименХАХАХХАХАХА по веднъж седмично, ама всеки ден, а?! Жалки сте тревоманите каквото и да ми говориш. А жените ви (тези от вас, които имат де) ги праскат такива като мене, дето пият ракия (умерено де). Щото то козата си сака пръч.
9
24
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бичът на новото време! Скоро ще дойдат и болестите по мозъка и нервната система, както каза преди години Ванга. Не легализация ,а пълно унищожение на дрогата. (по минусчетата ще разбера колко наркоманчета има на линия))))
8
31
 
20
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Ако се легализира дрогата, ще има по-голям контрол върху качеството. Мисля, че тогава младежите няма да прибягват към съмнителни източници, но знае ли се - все пак цената определя всичко. Не ползвам такива неща, но имам познати които от 20 години си пушат ежедневно трева и нищо им няма. Значи "дизайнерските" решения са опасни. Легализация му е майката...