Питбулът, убил дете, не бил виновен – социализират го!

Стопаните на кучето го държали гладно о ито освирепяло
15 фев 2018 13:00,
46
Питбулът, убил дете, не бил виновен – социализират го!
Снимка: Архив

Питбулът, убил 3-годишно дете в село Мокрище, защото бил гладен, може да бъде подложен на вторична социализация, каза доц. Красимира Узунова от Ветеринарния институт.

Още по темата

Питбулът е бил вързан и е кротък. Според нея невръстният Тодор се е опитал да го погали и животното се е нахвърлило върху него, защото е било държано гладно.

Кучето не е виновно, каза доц. Узунова, хората са го направили такова, настоя тя пред bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
18
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
А защо тогава, когато вълци или мече слезе от планината при тежка зима и нападне добитъка изпращате на часа ловни дружинки? Те не са ли гладни тези животни също? Трепете го питбула на часа с камъни.
14
4
 
35
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Горкото тригодишно дете е жертва - това е неоспоримо - но според мен и самото куче е жертва на безотговорността и откровената простотия на стопанина си. Един човек, държан при такива условия, също ще започне да се държи като животно. А иначе и аз съм "за" забраната на някои породи кучета.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички породи създадени по изкуствен път са зли. Където се е замесил човек винаги стават поразии. Затова трябва да се забрани да се създават породи по изкуствен път. В случаят животното няма вина че някой го е създал такова. Трябва да се хванат тези дето са си правили експерименти с природата и да им са навие един отзад за да не изпускат компресия. Жалко за невинното детенци.
12
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това сега да дразните хората ли го сътворихте?
11
1
 
37
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
По принцип не уважавам ненормалните кучкари, обаче като го погледна това кученце, жал ми става. "Страхотен" живот са му осигурили. Жалко и че децата си гледат така. Надявам се да дойде ден, в който такива хора да бъдат съдени за делата и "нравите" си, да им бъдат отнемани деца, кучета, коне и да не им дават да се размножават повече.
10
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то е ясно, че вина и отговорност няма как да носи кучето, но ако назад във времето сме скачали да защитаваме зверовете, както днес, то друг щеше да е господар на земята, а не човекът. Хайде стига, щели да го осиновяват кучето и не знам си какво, що за извратенкя трябва да си, че да искаш да се милваш и гушкаш с убиец на тригодишно. Много обичате живтните ..., а хората? Кучета ги яли, както викат.
9
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питбулите са агресивна порода кучета, селектирана от човека. Докато не се спре изкуственото създаване на такива породи за удоволствието на хоратс - из.роди, никой не може да е спокоен. Тези агресивни породи просто трябва да спрат да ги развъждат. Първо измислиха тия животни после се оплакват от тях. Ми ЧОВЕКЪТ ги направи такива.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а на транспортния министър кой му е виновен неравността или моторната шейна?!? вина в юридически смисъл може да носи само човек, не може неравността, шейната или кучето да е виновно. контролът се упражнява от човека, шофьора, собственика.
7
32
 
10
 
! Отговори
В Германия преди 6 години
Просто изпращат на часа една шпицкоманда и отстрелват звяра-канибал.
6
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
виновен е този, който е оставял системно 3 годишното дете без надзор и да се разхожда по улиците без придружител. въпрос на време е да се случи нещастие. безхаберието и бездействието са наказуеми.
5
31
 
12
 
! Отговори
бай х преди 6 години
куче пумяр-убиец да си в тази скапана държава
4
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пумиарр си е пазил територията инак да го бе изял , евтаназия за кучето затвор за бабата и бащата
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в другата новина убиецът Бояджийски - "добрър, но избухлив", нито кучетата, нито хората убийци са лоши явно. Но жертвите им - те явно са лошите - особено тригодишните.
2
26
 
8
 
! Отговори
Щом го социализират преди 6 години
Да го направят социалист и да го зачислят на другарката Нинова!
1
28
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то някои хора много страдат за питбула. Може ли да спрете да ни занимавате с това колко трябва да съчувстваме на куче убиец, че ми се повръща вече от състраданието ви.