Задържаха двама, крали маркови дрехи от големи магазини

Криминалисти открили в колата им множество крадени вещи
26 фев 2018 19:30, Анисия Иванова
3
Задържаха двама, крали маркови дрехи от големи магазини
Снимка: МВР

Криминалисти разкриха престъпна схема за кражба на маркови дрехи. Задържани са мъж и жена от София, извършвали кражбите от търговски обекти в цялата страната, съобщиха от МВР.

Спецакцията е реализирана след проведено разследване на криминалисти на РПУ-Сливен и планирани под надзора на Районна прокуратура.

В резултат на това в търговски обект в Сливен са задържани мъж на 48 години и 49-годишна жена в момент на кражба на различни артикули – предимно дрехи, на стойност около 3000 лева.

Установено е, че дуото е разполагало с техническо средство, което им позволявало да свалят защитния механизъм, прикрепен към стоките.

В хода на процесуално-следствените действия в багажника на автомобила, с който са се предвижвали, полицейските служители намерили множество вещи, обект на кражба по същата престъпна схема.

Според събраните до момента данни по идентичен начин двамата са извършвали кражби в цялата страна. Обект на престъплението били известни вериги за облекло, предлагали стоката си в големи търговски вериги.

Размерът на нанесените щети е в процес на установяване. Двамата са криминално проявени за кражби. Наложена им е постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и са приведени  в ОЗ "Следствени арести" - Сливен.

Продължава работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
А, патрона им кога?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хорхане ***
1
2
 
5
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Кралимаркови дрехи!?! Това да не са мойте "доспехи" :)