Плевенчанин измъкнал над 4 бона и злато от баби в ало измами

26-годишният мъж е задържан, бил куриер в схемата
19 мар 2018 15:23, Анисия Иванова
2
Плевенчанин измъкнал над 4 бона и злато от баби в ало измами
Архив: Булфото

Полицията задържа 26-годишен плевенчанин, участвал в три телефонни измами, съобщиха от МВР. Престъпленията са по познатата схема – съдействие от гражданите в специализирана операция по задържането на престъпници.

Първата измама е осъществена на 8 ноември 2017 година, когато 89-годишна плевенчанка била убедена да изхвърлила през терасата на жилището си 1700 лева.

Същия ден в заблуждение била въведена и друга възрастна жена – 81-годишна, която събрала в плик наличните в дома ѝ 100 лева и златни накити и ги изхвърлила през терасата на жилището си.

Ден по-късно жертва на измамната мрежа станала и 74-годишна  жена, която се разделила с 3900 лева.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е установен и задържан извършителят -  26-годишен от село Калипетрово, който признал  вината си. По първоначални данни той е изпълнявал ролята на куриер в престъпната схема.

След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството  на обвиняем  и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“. Работа  по случая продължава под ръководството на районната прокуратура в  града .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охххх хванаха го най-после.