Белезници за четирима, въртели измами по казина

Rзползвали иновативен метод за манипулиране на игрални автомати
20 мар 2018 18:40, Красимир Ангелов
7
Белезници за четирима, въртели измами по казина
Снимка: Булфото, архив

Организирана престъпна група, действала на територията на цялата страната, е разбита при спецоперация на служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП, съобщиха от МВР.

В хода на разследването е установено, че групата е изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери.

Групата действала изключително конспиративно и професионално, като всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един симулирал участие в хазартните игри, друг - контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

В хода на операцията са задържани четирима, непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите процесуално – следствени действия от задържаните и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: казинаизмамаГДБОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
А кога ще санкционирате собствениците на такива автомати, заради техния софтуер, настроен само да взима парите на хората??? Или щом си плащат данъците, нека крадат!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щели сме да гласуваме електронно. На хората парите са им взимали и не са се усетили. Какво остава да се манипулира гласуването. Фасулска работа.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aйде стига глупости. Изменяли били дистанционно, дрън-дрън! Съчинения! Който не е технически грамотен, ще се върже на тия приказки. Начин, който масово се ползва, е като се манупулира автомата с електрошок. Но дори и този метод вече не работи при някои нови автомати. На който му се занимава с мyтри, да го гонят за пари, нека се пробва. Защо не живеете като нормални хора, ами ходите по казина?!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеййй... тия са гении, бе!