Задържаха 15 души за лихварство и дрога в Бургаско

На различни адреси са открити наркотици и документи
21 мар 2018 14:52,
2
Задържаха 15 души за лихварство и дрога в Бургаско
Снимка: Архив, Reuters

Петнайсет мъже на възраст между 20 и 40 години са задържани при проведена специализирана полицейска операция в Бургаска област срещу разпространението на наркотици и лихварска дейност, съобщиха от МВР.

Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки.

Иззето е голямо количество от различни по вид наркотични вещества, сред които и т. нар. дрога "чай".
По последни данни на специалистите употребата на този тип дрога крие големи рискове за здравето, тъй като освен биологични, може да отключи и психически проблеми.

В бургаския квартала "Победа" е задържан 39-годишен криминално проявен мъж, от чийто дом на улица "Кракра", са намерени и иззети голямо количество канабис и електронна везна. Установени са и двама дилъри, работещи за него по разпространение на наркотичните вещества, които са разпитани в качеството си на свидетели по образуваното досъдебно производство.

От жилище, разположено на улица "Зора" в същия квартал, обитавано от брата на 39-годишния мъж - къщо криминално проявен, са намерени и иззети две чужди лични карти, тетрадка с имена на лица кредитополучатели, талон за МПС, нотариални актове и договор за предоставяне за ползване на недвижим имот, дадени като залог срещу получени парични средства.

Разпитани в качеството на свидетели са множество кредитополучатели.

По случая е образувано досъдебно производство за лихварство и извършване без разрешение на банкови и други финанасови сделки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хубавия квартал на Бургас.80 % са безработни,а по големи и хубави къщи имат от другите.