Двама мотористи загинаха - в Пловдив и край Русе

Мотосезонът се открива днес в цялата страна
Обновена: 31 мар 2018 15:08 | 31 мар 2018 13:16, Елка Василева
51
Двама мотористи загинаха - в Пловдив и край Русе
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив 39-годишен моторист е загинал на място, след като се блъснал в паркиран автомобил на бул. "Княгиня Мария Луиза" в района на полиграфията, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Планираното за днес рокерско шествие до Бачково за откриване на мотосезона бе помрачено. Мотошествието е обявено под мотото "Спрете войната на пътя! Искам да се прибера Жив!".

Инцидент беляза откриването на мотосезона и в Русе днес. Моторист загина в катастрофа на пътя Бяла-Русе.

Той застигнал тир, който пътувал към дунавския град, при неясни до момента причини, при изпреварването мотористът се ударил в товарния автомобил.

Мъжът е загинал на място. При инцидента има и двама ранени.

Извършен е оглед, движението в района се регулира от пътни полицаи.

При друга катастрофа на пътя Асеновград - Бачково пострада още един моторист. Той се е блъснал челно с автомобил, след като машината му навлязла в насрещната лента. Мъжът е откаран в болница.

Движението на мястото на катастрофата е ограничено и се регулира от полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Келеши преди 6 години
Що не мрънкят като карат с 90+ км/ч в града? Що не мрънкят като вдигат шум по всяко време на денонощието с кeнeфите си? Що не мрънкят, като изпреварват отдясно? Що не мрънкят като засичат в настрещното? Там не ги чувам много да мрънкят...
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На практика КАТ е вдигнал ръце от мотористите. Не ги спират за проверка. Моторите масово са си скрили номерата. Пълна липса на контрол, а това са най-опасните на пътя, защото създават реална опасност за останалите на пътя. Не ми пука за тези донори, искам аз да стигна жив!
36
1
 
24
 
! Отговори
Къде спи КАТ? преди 6 години
Разрешената сокрост за мотористите е до 80 км/час извън населено място и до 100 км/час на магистрала, а реално мотористите карат с 140 км/час в населените места, а извън тях с над 200 км/час.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си караш мотор или камион, може да загинеш в катастрофа. Ако си пожарникар, може да изгориш жив. Ако си полицай,може да те убият престъпници. Ако си хирург, може да се набодеш на болен със СПИН. Рисковете на професията.
34
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искам да се прибера Жив!" Искам да живея в нормална държава, искам да не ми влизат в насрещното при двойна непрекъсната, искам да не ми светкат на магистралата като карам със 140, искам да не ми свиркат по светофарите за щяло и нещяло, искам да мога да спя нощем, а не да слушам съзтезатели, искам да не минават пред блока ми със 60+.
33
0
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Бог да ги прости загиналите. Ей,това ми харесва на зимата, че няма мотористи. Тръгнат ли да се движат, даваме свидни жертви. За съжаление до края на есента ще има още загинали мотористи. Карайте разумно!
32
0
 
29
 
! Отговори
11 преди 6 години
Преди време един такъв наперен чакаше да излезе от разклона за Тръстеник на главния път за Русе. Започна да изпреварва като откaчен, чак задницата му се фъргаше ту наляво, ту надясно. Изпреварваше и без видимост. След 5 километра колоната спря. Започнахме да се движим бавно и като стигнахме мястото на пътя беше само задната капла и гума. Предницата на мотора и моториста просто ги нямаше. Нямаше ги и наоколо край пътя. Кво стана с тоз не знам ...
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотористите карат безобразно!!! Това, че можеш да го направиш не значи,че е законно и редно! Адреналина, на позволените за целта места. Останалото е щета не само за мотористите, но и за онзи, които не са успели да ви спасят от вашата глупост.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва са се дерегистрират всички мотори над 50кубика за да не мпгат да се движат по пътищата..защото бг моториста в по-*** и от бг автомобилиста...защото не осъзнава че карайки с муя си го отнася почти сигурно за разлика от автомобилиста..затова на зло куче зъл прът...аман от лозунги пазете моториста и каква файда като те не се пазят..не съм длъжен да се оглеждам и ослушвам като крадец на дребно само и само да не сгазя някой *** дето се навира там където нормален човек не може да предположи
29
4
 
21
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Няма писти в България. Пътищата са отврат. Водачите са безотговорни.Трябва да чупиш ***, за да си вземеш мотор. Най-лошото е, че може да убиете и някой невинен. И за бръкмите важи това.В цивилизованите държави, градския транспорт и колелетата се използват и от най-големите тарикати. Помнете го това всеки ден.
28
1
 
36
 
! Отговори
българин преди 6 години
Никъде в Англия не видях моторист да кара като изоглавен или мотор да гърми зверски и да шашка всеки , покрай който мине !
27
3
 
37
 
! Отговори
az преди 6 години
Шансовете на чакащите органи за трансплантация се вдигат 3000% от днес. Камикадзетата плъзват по улиците, между колите , по магистралите. Става страшно.
26
5
 
41
 
! Отговори
Спийдрънър преди 6 години
Абе тия паркирани коли докога ще ни трепят бе? Не знаят ли, че искаме да се приберем живи? И тия тирове! Като видят, че идваме па да вземат да излязат от пътя - ниви бол.
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво двама вече откриха сезона,за последен път!
24
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Анонимен,ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.Слънцето ти влияе зле.
23
3
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
"Искам да се прибера Жив!". Кауза Пердута!
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пъти трябва да пиша че на пистовите мотори трябва да се забрани да се движат по пътищата. Тези мотори са само за писта там могат да развиват високи скорости да се състезавата без мотористите да стават донори. Защо тези от КАТ не предприемат мерки и не въведат забрана? И те ли изпълняват плана РАН-ЪТ за унищожение на народа? Доста се забавихме с изпълнението му. Още през 2005 година трябваше да сме останали по 5 000 000 народ. Тези от Брюкселското зеле ще ви дърпат ушичките май!
21
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карайте разумно мотористи.Не само вие и другите участници в движението и пешеходците искат да се приберат живи.
20
2
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 17 При соца хората бяха бедни и не можеха да си купят японски мотор на цената на половин апартамент. Сего дасто хора могат да си позволят мотор за 15-20 000 лв.Но явно опираме не само до парите а и до акъла.
19
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква ирония: рокерите искали да манифестират под мотото: "Искам да се прибера жив"Е, как да стане да се прибереш жив? Щеше да е изключително комично, ако не беше трагично.И моля, тея шествия на някое изолирано, изоставено летищие. Аз също искам да се прибера жив и главата ми да не е надута от шума.