Адвокат, преводач за чужденец... Нова схема за измами!

Карат ви да дадете пари, които уж ще ви възстановят по-късно
6
Адвокат, преводач за чужденец... Нова схема за измами!
Снимка: Dnes.bg

За нова схема за телефонна измама предупреди СДВР.

Обаждането най-често е на телефонни номера на физически или юридически лица, които евентуално предоставят преводачески или адвокатски услуги. 

При обаждането телефонният измамник се представя за високопоставен служител или негов познат, който търси съдействие  -  най-често за превод или адвокатски услуги при разпит на задържан в полицията чужд гражданин.

При изразена готовност за съдействие следва повторно обаждане с обяснение, че е необходимо спешно придвижване на съответната документация, поради което жертвата трябва да направи плащане през офиси на фирми за валутни разплащания и парични преводи.

Най-често исканите суми са в евро с обещанието да бъдат възстановени след приключване на поетия ангажимент. Потърпевшият разбира, че е измамен, едва когато пристигне на посочения адрес и се окаже, че нужда от неговите услуги няма.

От полицията съветват да бъдете бдителни и при съмнение да проверявате получената информация, включително и в институциите, от чието име ви се обаждат за съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: телефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народната Милиция е навсякъде. В мозъците, манталитета и слабоумието! Жестока зараза!
5
1
 
2
 
! Отговори
чарли преди 6 години
И между учените има балъци !
4
1
 
15
 
! Отговори
плъзнали са преди 6 години
Из софийските улици нов вид просяци. Спират ви,развяват някаква "епикриза", проплакват, че са от провинцията,похарчили си парите за "медицински услуги" и не могат да се приберат у дома си.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, не ми е ясно ако аз превеждам или съм адвокат, защо да давам пари при положение че аз върша услугата и на мен трябва да се плати?!? Нещо неясна е схемата, ако има изобщо такава...
2
1
 
8
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Преди 6 години някъде из варненските преводачески бюра се пробваха с нелоша успеваемост! Тогава цигари за задържания и ваучери за телефони искаха.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мии, на втората най-интелигентна нация след еврейте в света, все такива неща ще се случат.