Арестуваха четирима за готвена крупна имотна измама

Използвали фалшиво завещание, за да продадат апартамент
8
Арестуваха четирима за готвена крупна имотна измама
Снимка: Булфото

Полицията предотврати готвени продажби на недвижими имоти на стойност около 200 000 евро, както и незаконно придобиване на 100 000 лева от сметка на починал човек, съобщава МВР.

Две жени и двама мъже, съпричастни към престъплението, са задържани на 2 април в столичен офис, непосредствено преди да осъществят продажба на имот.

В резултат на действията, предприети от служители на отдел "Икономическа полиция" при СДВР и наблюдаващ прокурор от СРП,  са предотвратени продажби на недвижими имоти на стойност около 200 000 евро. Предотвратено е и придобиване на парични средства от сметка на починал човек в размер на 100 000 лева.

В хода на разследването е установено, че четиримата са подготвили констативен нотариален акт, издаден въз основа на неистинско завещание и уговорили сделка за продажба на имота. При последвалите процесуално- следствени действия, част от тях извършени лично от наблюдаващия прокурор,  у задържаните са намерени 6 завещания и голяма сума - капаро за един от имотите.

При претърсване и изземване на домашните адреси на двама от задържаните са намерени множество документи, съотносими към престъпната дейност  и парична сума.

Четиримата са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Трима от тях след разпит са освободени, а 61- годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Повдигнати са му обвинения.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
България е страна с най-голямо количество хрантутници *** на глава от населението в света, право пропорционална на това число е престъпноста от всекакъв вид у нас! Бананова република в периферията на ЕС! Излишен патос за да оправдят назначаването на цели кланове на държавната хранилка! Оставка на мутренското правителство! Измами от всякакъв вид ни заливат всеки ден. Явно нещо куца в законодателството! От там тръгва всичко, ако е измама в особено големи размери, защо ги пускат след 24 часа?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трима от тях след разпит са освободени---------------------------С това темата е напълно изчерпана
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не е ръководството на 4-то РПУ, което тихомълком подаде оставки, а схмемата никоя медия не посмя да изкара наяве?
5
4
 
0
 
! Отговори
5 преди 6 години
3 Много си в темата ,ако няма какво да кажеш-мълчи .
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това последните 4- *** ,ли са?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бати крупната измама,навремето Софиянски направи заменки за 10000000000000000000000000000000 и нищо.
2
0
 
15
 
! Отговори
Имамена преди 6 години
Аз съм ставала жертва на такива измами!!!!!!!!!!!!! ТОва е положението в тази пълна с мутри държава!!!! Нито полицията ни е полиция, нито законите закони! Трябват НОВИ!!!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Имотека преди 6 години
Елате в нашата агенция и ще ви измамим, дори повече..