Модерни системи за по-ефективна охрана на затворите

Централният затвор е остарял, коментира журналист
10 апр 2018 12:15,
10

Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял е Централният софийски затвор, който е на повече от 100 години. Според него не е нормално също сградата да се намира в центъра на София.

"Аз съм убеден, че ако този затвор беше извън София, извън населено място, тези двамата трудно щяха да се измъкнат толкова лесно", каза журналистът в студиото на "България сутрин".

Адвокат Марин Марковски се съгласи с Ташев, че затворът наистина е стар. По думите му всички места за лишаване от свобода в цялата страна са правени от много опитни архитекти и много добре за времето, в което са строени.

Двамата се обединиха около това, че трябва затворите да бъдат много добре охранявани с модерна техника и повече надзиратели, за да се избегнат подобни случаи като с бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев.

"Един затвор може да бъде охраняван по перфектен начин, дори един стар затвор. Съвременната видеотехника и контролът на достъпа дават възможност да се охранява по перфектен начин", обясни адвокат Марин Марковски пред Bulgaria ON AIR.

Криминалният журналист Стефан Ташев допълни, че охраната на местата за лишаване от свобода трябва да бъде по-модерна.

"С един надзирател на 100 души, без модерни охранителни системи, няма как да се справяш, ще има и още бягства", категоричен беше Стефан Ташев в ефира на "България сутрин".

Адвокат Марковски пък добави, че въвеждането на модерни системи за охрана, контрол на достъп и видеонаблюдение в българските затвори е нещо, което може да стане в кратки срокове, ако се отделят средствата, които са необходими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
на цената на парцела на затвора в Банишора - извън София може да се построи перфектен затвор.Цеца дреме.
7
0
 
6
 
! Отговори
Знаеш преди 6 години
Тези не са избягали ...просто в този ден е имало'''ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ""" както в музеите и театрите
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя не се ли пенсионира, не кьо да го гльодам, мн е противен
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нама нужда от най-новите модели. И от по-старите калашници биха сработили перфе с добра подръжка и вещ в стрелковото изкуство
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НормаленТе и затова не ги вкарват,щото пак места няма,а издръжката им струва скъпо!
3
0
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Да, вярно е, че затворите са препълнени и това е отдавна.Но никой министър няма да строи затвори, че после може да влезе в тях с неговите хора.Понеже НЯМА да има военен режим, понеже НЯМА да върнат смъртното наказание, оставада се строят още затвори.България плаче за справедливост !
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изчакат още малко да се разбягат съвсем, а после ще дирим пари.....Ама магостралите се виждат, а това не. Лилкееееееееее.....
1
0
 
9
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Отдавна трябваше да има съвременни големи затвори извън града. Сега пускат престъпници предсрочно, защото "няма места". Ама така е, тези, които са зад решетките - те решават, те дърпат конците.