На гарата в Монтана: Предай "пратка до кмета"

Ало апашите обират възрастни по нова схема
11 апр 2018 21:02, Анисия Иванова
8
На гарата в Монтана: Предай "пратка до кмета"
Снимка: Dnes.bg

Апаши от Северозападна България разиграват нова схема за прибиране парите на наивни пенсионери.

Измамниците дебнат възрастни хора край автогари по градовете и ги молят да предадат пакети със стоки на кметовете в селата си. Преди това обаче искат от бабите и дядовците да платят пратките, разказаха пострадали вече от далаверата.

През последния месец само в монтанското село Громшин двама възрастни са били ужилени по схемата "пратка за кмета".

Преди около месец баба Петкана – бивша санитарка, се прибрала в село от Монтана и занесла на кмета Андрей Кръстев платка за компютър.

Старицата обяснила, че на автогарата в областния град непознат й дал пакета, обяснил, че е поръчан от кмета, и поискал 20 лева, които после щяла да си вземе от управника.

"Нищо не бях поръчвал, още повече, че тази платка беше някакъв отпадък, който не струва нищо. Стана ми мъчно за бабата!", сподели Кръстев.

Миналата седмица при него пристигнал и дядо Георги, който поискал вече 80 лева за две опаковки с бушони за автомобил. И той твърдял, че пакета му е връчен на гарата в Монтана от мъж, за да го даде на кмета.

Преди това измамникът даже набрал някого по телефона, който се представил за селския първенец, поръчал на дядото да плати и обещал после да му върне парите.

"Подобен случай имаше и миналата година, човекът идваше от Враца и ми носеше обикновена батерия, която не бях поръчвал. Той беше платил за нея 20 лева!", разказва Андрей Кръстев, цитиран от "Труд".

След последния случай кметът на Громшин уведомил полицията. Оказало се, че подобни измами  има и в селата Мадан и Горно Белотинци. Полицията е започнала издирване на измамниците.

"Има двама заподозрени, с които се работи. Уведомили сме и служителите си да предупреждават възрастните хора по селата за схемата, за да няма още пострадали", заявиха от Областната дирекция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълно с балъци! верно 80% няма никой в кратуните!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ги хванат , пари няма да върнат ,а за 20 лв нищо няма да им направят. Аз като ходя с 2 лв в джоба , и да искам не мога да дам
4
0
 
2
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Преди такива ги хващаха лесно
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
симитлийскио кмет е ало апаш
2
1
 
4
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
Докато не вкарат някой от тея със сериозна присъда няма да спрат измамите.
1
1
 
12
 
! Отговори
Ало-измамник преди 6 години
Роми!Опорочават бизнеса за 20-30 лева.