Задържаха двама, изтеглили 1 500 лева от чужда дебитна карта

Намерили изгубена карта и пин кода към нея
13 апр 2018 13:07, Красимир Ангелов
4
Задържаха двама, изтеглили 1 500 лева от чужда дебитна карта
Снимка: Reuters

Полицията в Търговище установи двама мъже, изтеглили 1500 лева от чужда дебитна карта в Попово. Те са на 21 и 22 години от село Славяново, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Мъжете са намерили дебитната карта, която дни преди това била изгубена от собственика й - 24-годишен мъж от Попово. Заедно с картата те намерили и пин кода.

Двамата използвали платежния инструмент без съгласието на титуляра му, като са извършили няколко нерегламентирани транзакции. В рамките на един ден били изтеглени общо 1 500 лева от различни банкомати в града.

Мъжете в момента са безработни и успели да изхарчат парите, допълниха от МВР. По случая се извършва проверка.

От Областната дирекция на МВР в Търговище съветват гражданите да съхраняват грижливо платежните си инструменти и в никакъв случай да не прикрепят към тях или да не съхраняват на едно и също място с тях записан на хартия ПИН код за използването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Алоооо преди 6 години
Я помисли пак,как за един ден се тегли 1 500 лв от банкомат.Дневният лимит е 400 лв скъпи ми драскачо тъпо,ясно ли ти е?Просто няма как да изтеглят тази сума,авторът ЛЪЖЕ и заблуждава хората,трябва да ги съдят за това деяние!
2
0
 
4
 
! Отговори
потърпевш преди 6 години
тия *** да горят в ада бял ден да не видят бавно в агония да ***
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Мъжете в момента са безработни...----По бъраза процедура веднага да им се намери тежка физическа работа докато не възвърнат откраднатата и изхарчена сума.