Заловиха двама бракониери при нощна акция на язовир

След гонка на язовир "Красноселци" трети е избягал
17 апр 2018 12:07, Красимир Ангелов
6
Заловиха двама бракониери при нощна акция на язовир
Снимка: Булфото, архив

Двама бракониери са заловени тази нощ при акция на язовир "Красноселци". След гонка, трети е успял да избяга от екипа на Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО), клон Ястребино, съобщава БТА.

Акцията на водоема край Омуртаг е била по сигнал. Четиричленният екип на ЦРОО е наблюдавал язовира и бракониерите повече от час и половина. Изчаквано е мъжете да извадят мрежите и уловената в тях риба, за да не отрекат, че са заложени от тях.

Веднага е подаден сигнал в полицията и в Изпълнителната агенция по рибарсто и аквакултури (ИАРА) в Търговище. Бракониерите са задържани, а днес и съучастникът им ще бъде привикан от органите на реда.

Предстои да им бъде съставен акт от служителите на ИАРА. Извадени са и 30 метра мрежи. Установено е, че мъжете са от близките села.

Днес акцията на екипа на доброволците от ЦРРО продължава на язовир "Ястребино" недалеч от Антоново. В началото на месеца, отново при дневна акция, от водите на водоема са намерени и унищожени около 500 метра хрилни мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кафе отиват мрежите
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази снимка е измама
4
0
 
6
 
! Отговори
Съдерете им преди 6 години
Задни.....мрежите. *** гадни. А ако си мислете , че са го направили от глад - грешите. Гладните не ловят с мрежи. Алчност и беззаконие са отговорите.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами... огладняха хората и си берат,чудо големо!Други за милиони не ги търсят.
2
2
 
6
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Няма ли присъда поне за 6 месеца затвор ,всичко е една голяма пушилка !!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според МОСВ, в РБ има 2200 язовира. Дневна акция на един язовир по сигнал. Хванати са двама нарушители, третия привикан. Ще им бъдат съставени актове (евентуално след 4 години). Разбихте ги ей!