Стоп на фалшиви лекарства, козметика, дрехи...

С помощта на Европол закриха 10 000 онлайн магазина, предлагали ментета
12
Стоп на фалшиви лекарства, козметика, дрехи...
Снимка: МВР

Най-голямата досега операция на европейски правоохранителни структури доведе до закриването на 10 000 магазина, предлагали онлайн фалшиви лекарства, мобилни телефони, бижута, часовници, дрехи, козметика, както и пиратско съдържание, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на съвместни разследвания на Координираната коалиция за борба с престъпления срещу интелектуалната собственост (IPC3) към Европол, Финансовата гвардия на Италия и правоохранителните органи от девет държави членки на ЕС, са иззети над 20 000 артикула и закрити повече от 1000 акаунта.

Предлагани за продажба чрез различни социални платформи са били лекарства, спортни артикули, мобилни телефони, чанти, бижута, слънчеви очила, дрехи, часовници, парфюми и козметика, незаконни устройства за гледане на IP телевизия, онлайн пиратско съдържание.

Операция "Афродита", проведена със съдействието на Белгия, България, Кипър, Гърция, Ирландия, Италия, Португалия, Испания и Обединеното кралство, доведе до предварителни производства спрямо повече от 250 души, продавали фалшиви стоки и пиратско съдържание, действия са предприети с срещу над 100 заподозрени, множество разследвания все още продължават.

На територията на България действия по съвместните разследвания са осъществени от служители на ГД "Национална полиция". Експерти от Отдел "Икономическа полиция", сектор "Компютърни престъпления" са извършили мониторинг на социалните мрежи, осъществен е контакт с притежателите на защитени търговски марки, чиито права са били нарушени. Образувани са пет преписки, част от материалите са докладвани в прокуратурата.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато ти предлагат "маркова" стока на цена на менте, е ясно че купуваш менте. Тогава проблем няма, защото купувача отлично знае какво купува и е преценил ползите и разходите. Проблем са официалните дистрибутори, които продават 90% ментета на цени като за оригинали. Тях, разбира се, родната полиция не ги закача.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лошото е, че ни представят ментетата за оригинал и си плащаме яко за ***
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Шоп
Кой ще ни гарантира, че и аптеките не бъкат от ментета?
-------------
Ами бъкат. Пет пъти ми сменят лекарството за кръвно и нито едно не действа. Ако му четеш листовката и с количествата които пия, отдавна да съм останал на "0" :)
9
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
До Астерикс и Обеликс
Аз я карам само на ментета, ама не ухая по 2 часа, а по 24. За дрехи - само втора употреба. София е Рай на такива магазини.
8
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
Тези нямат страх от Бога. Хайде, парцали както и да е, ама защо посягат и на лекарства? Кой ще ни гарантира, че и аптеките не бъкат от ментета?
7
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Като не можеш да си позволиш парфюм за 120лв ще вземеш евтина реплика....
6
2
 
11
 
! Отговори
бай х преди 10 месеца
.. ами като нема пари за оригинал българина ще носи дрехи ментета , обувки ментета
, лекарства метета , храните ментета ,... всичко е менте около нас ..
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лошото е че българския пазар е залят от ментета на ментетата.
4
1
 
12
 
! Отговори
... преди 10 месеца
А амазон кога? Пълно е с ментета
3
7
 
10
 
! Отговори
Астерикс и Обеликс преди 10 месеца
До Менте: Тогава носи менте слънчеви очила и сложи диоптър след 3 месеца и се парфюмирай с фалшив парфюм който трае 2 часа.
2
7
 
20
 
! Отговори
Менте преди 10 месеца
Ментетата и оригиналните ги правят на едно и също място в Китй,Турция или Тайланд.Разлеката че е едните ти ги дават за 50 лева а другите за 250 лева.
1
0
 
23
 
! Отговори
ЗП преди 10 месеца
Блажени са вярващите!!!