Две жени дадоха 12 000 на ало измамници

Помагали на полицаи за залавянето на апаши
16 май 2018 10:23, Красимир Ангелов
4
Две жени дадоха 12 000 на ало измамници
Снимка: Reuters

Две жени са станали жертви на телефонни измами за общо 12 000 лв., съобщават от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигналите за измамите са получени на 15 май. Установено е, че ден по-рано, по класическа схема за измама, от 79-годишна жена от областния град са взети около 10 200 лв. При друг случай в същия ден, 57-годишна жителка на Благоевград е ощетена със сумата от 1 800 лв.

В случаите е използвана схемата, при която лица представящи се за полицейски служители въвеждат в заблуждение потърпевшите, като им искат парични суми като помощ за залавяне на телефонни измамници.

ОДМВР - Благоевград за пореден път призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Абе тия нормални ли са? Всеки ден дават препоръки по новините да се внимава. То бива *** народ , ама вече заприлича на епидемия!
3
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ТО БИВА *** НАРОД, НО ПЪК ТОЛКОВА, И ЗАЩО СТИСКА ТЕЗИ ПАРИ, ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ, КАКВО, ЩЕ СИ КУПИ ЗДРАВЕ, ДРУГ ПЪТ.......ДА ГИ СЪДЯТ ТЕЗИ ПРОСТАЦИ ЗА Д ЪРЖАВНА ИЗМЯНА - ФИНАНСИРАНЕ НА НЯКОИ СЛОЕВЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.....
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на електората на БКП, пръщят от акъл....но, по важното е, че имат пари за даване :)
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ полицай. А самият факт, че години наред тези престъпления остават неразкрити, говори достатъчно. Пък и те хората си казват по телефона, обажда се полицай еди кой си.