Митничари спипаха 18 000 л спирт на "Кулата"

Вероятно е бил предназначен за напитки по гръцките курорти
Обновена: 28 май 2018 18:25 | 28 май 2018 18:24,
10
Митничари спипаха 18 000 л спирт на "Кулата"
Снимка: Агенция "Митници"

18 000 литра нелегален спирт задържаха митническите служители на ГКПП "Кулата", съобщиха от Агенция "Митници".

Акцизната стока е открита при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната на 25.05.2018 година и пренасящ товар, предназначен за Италия.

По документи камионът превозвал 18 000 литра нетоксичен и незапалим воден разтвор AD-Blue, който се използва за намаляване на вредните емисии на дизелови двигатели на товарни автомобили.

По метода "анализ на риска" камионът е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура.
При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че стоката, обявена като воден разтвор, всъщност представлява 96-градусов етилов алкохол, който бил разпределен в 18 контейнера, всеки с вместимост 1000 литра.

Акцизната стока и товарният автомобил, послужил за извършване на нарушението са задържани. Взети са проби за лабораторен анализ.

Дължимият акциз за подобно количество спирт е над 190 000 лева.

Предполага се, че спиртът е предназначен за производство на спиртни напитки, разпространявани в гръцките курорти.

За случая е уведомена Районна прокуратура Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
did преди 5 години
Икономика! Всеки се мъчи да прецака долара...Един с биткойн, друг с рубла и газ, трети с алкохол...
7
2
 
5
 
! Отговори
________ преди 5 години
Браво, добре са вързани с колани както си трябва.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mесеци по-късно в секретна болница една грижовна медицинска сестра се грижи за пациент с необясними наранявания практически всяка кост в тялото му е счупена, но той чудодейно започва да се оправя под влиянието на експериментално лечение.Пациентът е оцелял учен, а военните са готови на всичко, за да научат какво му се е случило в Гърция и къде са останалите от експедицията. Спомените му бавно се връщат и невероятната истина започва да изплува.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Из дебрите на загадъчна Гърция се носи мистериозен звук на Сиртаки, който побърква хората и неясно как уврежда мозъка на хората. Американските военни изпращат две мисии, които се провалят безславно, а завърналите се войници разказват неща, които не могат да бъдат приети сериозно. Командването решава да направи още един опит и изпраща там спирт контрабанда и група учени маскирани като музиканти, които имат за задача да разкрият произхода и природата на тази нова заплаха.
4
2
 
5
 
! Отговори
Язека преди 5 години
Tютюн, алкохол...Накрая най-прецакан е превозвача, на който обикновено се подава невярна информация и прави курса за 700 лв. А камиона и лиценза на фирмата остават на трупчета, заедно с дължимия акциз.
3
3
 
7
 
! Отговори
Шперплат преди 5 години
Ако се спре контрабандата за година ще съберем пари за АЕЦ Белене и самолетите на войводата...
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция мъртъвците ги погребват прави и почти никога не спира да вали. Слънцето залязва цяла минута по-рано, отколкото във всички съседни държави, защото гърците загубили облог и трябвало да заплатят със дневна светлина.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е гърциите масово шмъркат алкохол менте и слушат чалга е сега вече настЪпиха мотиката и ще пият сок от боровики внос от САЩ.