ГДБОП задържа мъж, склонявал малолетни към порнография в нета

Мъжът се представял с фалшива самоличност, търсел деца от 12 до 15 г.
1 юни 2018 14:40, Анисия Иванова
5
ГДБОП задържа мъж, склонявал малолетни към порнография в нета
Снимка: архив Reuters

Служители на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП задържаха 30-годишен мъж, склонявал малолетни за участие в порнографски представления в социалните мрежи, съобщиха от МВР. Акцията е проведена на 31 май в Кюстендил.

Според събраните данни той целенасочено е използвал ресурсите на социалната мрежа Facebook за осъществяване на контакти с малолетни момичета за склоняването и изнудването им към участия в порнографски представления, както и за обмяната на материали с порнографско съдържание. За това престъпление е предвидено наказание от 6 години затвор.

Под фалшива самоличност мъжът установил контакти и обменил приятелство с над 500 абоната в социалната мрежа, като преобладаващата част от тях са били деца на възраст от 12 до 15 години.

В деня на акцията ГДБОП са извършили претърсване в дома на друг кюстендилец, срещу когото е образувано следствено дело за разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени, за създаването на които са използвани момичета под 13- годишна възраст.

От ГДБОП уточняват, че според статистика на социалната мрежа Facebook към януари 2018 г. са налични над 4 000 000 профила на български граждани, като най-активно използвани са профилите на лица до 25-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ КОИТО ТЪРСЯТ СЕКСУАЛНИ КОНТАКТИ ОТ МАЛОЛЕТНИ СА НАЙ-ВЕРОЯТНО ИНВАЛИДИ В ЛЕГЛОТО С ПОД 12 САНТИМЕТРА ПИЩОВИ!ЕДИН МЪЖ КОЙТО ИМА ПОНЕ 16 СМ И НАГОРЕ НЕ БИ СЕ ЗАНИМАВАЛ С ДЕЦА!
3
0
 
11
 
! Отговори
а сега де преди 5 години
ГДБОП залови десет свои служители предствящи се в НЕТА като малолетни девойки продаващи девствеността си
2
0
 
10
 
! Отговори
Пишман акъллия преди 5 години
В други сайтове го представят само чрез инициалите му.Според неговите културни традиции, неомъжените момичета на 13-15 г. са вече стари моми и ако не се вземат мерки, станат ли на по 16 г., вече никой няма да ги иска. Затова е възможно човекът да се е старал да им намери съпрузи, като ги е рекламирал чрез тези любителски клипове.
1
1
 
11
 
! Отговори
Жорко преди 5 години
Доживотна присъда, без право на помилване за такива. И по-радикално би могло да се подходи, но няма да се случи. Ако бях татко на някое от тези деца, сигурно щях да взема правосъдието в свои ръце.