Вече видяно: 83-годишна метна през терасата 1830 лв.

Ало измамниците звънели на домашния и мобилния й телефон
10 юли 2018 17:00, Анисия Иванова
8
Вече видяно: 83-годишна метна през терасата 1830 лв.
Снимка: Dnes.bg

В Плевен 83-годишна жена е изхвърлила през терасата си 1830 лева след телефонна измама, съобщи Областната дирекция на МВР. Жената разбрала, че е излъгана и се обадила снощи в Първо районно управление на МВР.

През деня по домашния и по мобилния й телефон непознат се представил за инспектор от криминална полиция. Измамил я да хвърли парите по позната схема - че се провежда полицейска операция за залавяне на измамници и тя трябва да съдейства на полицията. Случаят е поет от прокуратурата.

От полицията отново напомниха на гражданите, че при осъществяване на функциите си полицейските органи не използват парични средства, предоставени от граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е голям стрес за възрастен човек. Ако се направи статистика, колко хора са починали след като са принудени да хвърлят пари през балкона, ще стане ясно,че повечето от тях. Може пък целта да е постигната.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само стари хора ли се хващат на тия измами???
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е пак ли бе?!?! Не им ли свършиха парите, не чуха ли най-после и те за тая схема... Нямам думи
4
11
 
3
 
! Отговори
КГБ! преди 5 години
Цялата мрежа от нагли измамници по телефоните, обирите на банкомати и какви ли още не престъпления тук и в цяла Европа са план на КГБ за престъпно обогатяване на Москва!!! Това е отговорът на Русия за наложените й напълно заслужени наказания от почти целия Свят!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ААтя му го е дала ... как все намират балами да метнат по няколко бона ... а един преди време милиона и 200 хиляди разхвърля насам-натам, за да ги "лови"
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз това се питам. Откъде имат номера на мобилния й телефон? Номера на стационарния може да са го набрали случайно или да са го взели от стар телефонен указател, но мобилния?!Възможни отговори:1. Някой от близките й е знаел, че държи у дома повече пари и е искал да вземе, каквото е скътала за черни дни.2. Измамниците имат свои информатори в онези институции, в които възрастните хора попълват документи и задължително пишат определени данни за себе си.
1
1
 
14
 
! Отговори
АА преди 5 години
Интересно от къде имат и двата телефона !!!!!!!!!!!!!!!!!1