Задържаха фалшиви детски блузки на ГКПП Капитан Андреево

Стоката е открита в български автобус
Обновена: 22 авг 2018 10:58 | 22 авг 2018 10:53, Красимир Ангелов
3
Задържаха фалшиви детски блузки на ГКПП Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Близо 1000 фалшиви детски блузи със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от Агенция "Митници".

Стоката е открита на 6 август при проверка на автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че детските блузи са му предоставени от приятели, за да ги пренесе в България, но не знаел, че са имитация на световноизвестна марка.

Открити са 986 детски блузи с логото на световноизвестната марка "Disney", щамповани с популярния анимационен герой Мики Маус.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая e информиран правопритежателя на търговската марка.

При други три случая през август в личния багаж на пътници са открити и задържани общо 440 спортни комплекта и мъжко бельо с логото на световноизвестни марки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те от Дисни са достатъчно богати ! Нищо няма да им стане , ако не им се плати интелектуална собственост. А можеше няколкостотин дечица от домове да бъдат зарадвани поне малко.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е стига бе. верно ли я отворете двата най известни саита в бг за търговия . ол...... и база...... и вэтре ще видите над 200 000 обяви за продажба на нови ментета на скъпи марки . ми ако нап си отдели един ден само да се разрови в тия обяви ще изпозаключат половин българия ама няма, кой да се захване . а остави ,че продават незаконно внесени реплики *** и данаци към държавата не си плащат най голямата контрабанда и черноборса стана в онлайн продажбите от частни обяви.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги унощожат, но не и да ги дадат на бедни деца. Всичко това за да защитят интересите на международни корпорации, регистрирани офшорно и не плащащи никому данъци!