Пътниците в автобуса ковчег - без колани, без застраховка?

Състоянието на пътя, на автобуса, на шофьора, чия е вината?
47
Пътниците в автобуса ковчег - без колани, без застраховка?
Снимка: Булфото

Повечето пътници в катастрофиралия край Своге автобус вероятно са били без колани, предположи Настимир Ананиев - председател на транспортната комисия в 43-то Народно събрание. По думите му това е възможно тъй като автобусът е бил на повече от 10 години и е произведен по стари изисквания, според които не е задължителен коланът за пътниците.

Още по темата
Според Ананиев не е ясен и въпросът дали пътниците са имали застраховка, защото не е ясно дали са им издадени билети за пътуването.

Три са факторите, които могат да станат причина за катастрофа - състоянието на автобуса, на пътя и на водача, както и форсмажорни обстоятелства, обясни още Ананиев пред bTV.

По повод състоянието на пътя той припомни становището на Института за пътна безопасност.

По информацията, предоставена на Института преди дни, става ясно и че Агенция "Пътна инфраструктура" е организирала провеждането на оглед на обекта от комисии с цел констатиране на всички гаранционни дефекти, които са описани.

Пътят е ремонтиран през 2016 година, като ремонтът е бил на стойност почти 23 млн. евро.

На пътя е изградена висока стена, която пази от падане на камъни на платното, но при силен дъжд може от там да потече вода като река, поясни още Настимир Ананиев. Той обясни, че трябва да се провери какво е отводняването на този участък от пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ам как са пътували без билетче ? Начи има проблем с фирмичката. Освен това никакви колани няма да те спасят при падане от височина. Те са предназначени да те спасят при удар в челната част за да не излетиш напред от инерцията. За застраховката да не говорим. Не знам дали влиза в цената на билетчето. Като знам как всичко е омерзено в нашата така наречена икономика.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде започна се пак!!! Разни "експерти" ръсят предположения, а състоянието на това което е останало от държавата е такова именно заради такива като тях. И между другото призовавам медиите да не разпространяват предположения, а да се изчакат следствените органи или поне от кумова срама да минат няколко дни.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако този е председател на транспортната комисия в парламента, това е срам и резил. Ама то и името му такова - Настимир. Хем да го кръстят на баба Наста, хем да не е толкова селско...