Честност или $100 000? Германец върна златни кюлчета

Той ги намерил в купен от него шкаф втора ръка
19 сеп 2018 08:06, Елка Василева
84
Честност или $100 000? Германец върна златни кюлчета
Снимка: архив, Reuters

Германец, който намерил три златни кюлчета в кухненски шкаф втора ръка, преценил, че честността струва повече от 100 000 долара, каквато е паричната им равностойност, и ги предал на властите, съобщи ДПА.

Златото тежало 2,5 кг. То било оценено на 83 500 евро (97 500 долара).

Мъжът намерил кюлчетата, увити в плик и скрити зад чекмедже в кухненския шкаф, който купил втора ръка. Вероятно са седели там десетилетия.

Открилият ги има право на награда от 2500 евро, казаха от министерство на вътрешните работи в Бремен.

Полицията установи, че шкафът е принадлежал на богат възрастен човек, който е прекарал живота си в едно жилище. Той починал през март и вещите му били разпродадени.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 години
4 ирима маскирани нахлуха в Роженския манастир....*** не да се молят...а да крадат!Откраднали са телефона на свещеника и икони!Такива сте си!Неприятно - но факт!
46
2
 
8
 
! Отговори
До циничка преди 5 години
Бълнуваш
45
15
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Навъдихте се - все честни и принципни...Огромна част от българите - крадете...щом можете.Навремето бях купил на нашите - една от първите сателитни чинии в квартала...беше монтирана на покрива на 7ия етаж - 1 метър издадена от ръба.Някакъв хлапак си е рискувал живота - да открадне конвертора...за 150DM.Стига сте се правили на принципни!
44
1
 
15
 
! Отговори
do 48 преди 5 години
Ми то там в тоя регион само Волфсбург заради VW "блести" с нещо. Останалото е главно свинарници. Основно от там идва свинското, дето го кльопат в немско, пък и извън.
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това Бремен в Остфризланд ли беше? Там са пословично прости. Баща на семейство при това. Няма нищо, държавата ще вложи останалите 84 000 в бежанци.
42
12
 
14
 
! Отговори
Циник до 43 преди 5 години
Колега...аз му казах, че новината е във Weser Kurier...но простите ***...не знаят български...ти очакваш да четат немски!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По немските медии такава новина няма. Някой ако намери нещо да прати линк. Любопитсвам____________Aко не знаеш немски или те мързи, просто си признай.Ето ти три (съкратени, че не се събират тук) линка към немски сайтове с тази новина:tiny.cc/vm4tyytiny.cc/xo4tyytiny.cc/8p4tyy
40
11
 
14
 
! Отговори
Циник до Ганьовците преди 5 години
От последните 3 поста!За сметка на това - вие се множите!Търкачи на билетчета!И сърбащи шкембе чорба с много чесън!:D :D :D
39
5
 
8
 
! Отговори
39 преди 5 години
Мда, ***-а е позор за човешкия род. Жалко, че има такива елементи като него, да срамят допълнително държавата ни.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип всичко, което намериш и има стойност не ти принадлежи. Полага ти се възнаграждение, като процент от стойността на намереното.Обаче тука случая е друг - човека е купил шкафа. А в Германия това е практика -възрастни хора сключват договор с фирма да им изнесе имуществото и да го разпродаде, а те отиват в по-малки жилища. Съответно на фирмата принадлежи всичко, което изнасят. Същото е ако починат самотни хора. Така, че казуса е спорен, дали държавата не е придобила златото незаконно
37
5
 
28
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Само си представете ако светът бе населен с такива честни хора!Представете си свят без кражби,насилие и войни!Представете си свят преливащ от изобилие!Представете си свят без политика,без религии,без пари...Ще намерим ли някога изгубения си рай?!
36
7
 
10
 
! Отговори
Циник до 33 преди 5 години
Гладен ...гол...голям...и изключително ***!Написал съм го...ако първо беше се заинтересувал в някоя банка - как може да осребри наследството си - и господ нямаше дя може да му вземе парите!В оригиналната статия пише, ЧЕ И ПОЛИЦИЯТА НЕ ЗНАЕ КАКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА КЮЛЧЕТАТА!Но вие простите селяни - умувате!
35
0
 
20
 
! Отговори
българка преди 5 години
Моя позната скоро наследи апартамент от леля си - пълен с *** и вехтории. Отначало мислеше да извика фирма, за да изринат ***, но после се отказа. Започна сама полека-лека да разчиства. И познайте - между старите дрехи и в шкафовете намери в кутийки и пликчета доста златни бижута и долари....Това е истински случай!
34
1
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Не е точно така. Ако намериш 100 лева на пътя например и ги задържиш, също се счита за обсебване, а не намиране на "съкровище".
33
2
 
9
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Прав си, никога няма да свършите
32
5
 
5
 
! Отговори
лупи преди 5 години
И какво ще ги прави като ги задържи? Ще си се снима с тях за спомен
31
11
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Този път новината е вярна!Weser Kurier ....цялото става в Бремен.Един път каца птичката на рамото...но когато си *** - не се възползваш!Можеше да попита в банката - как да осребри наследството си от "прадядо"Глyпаците - никога няма да свършат
30
1
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
За какво обсебване става дума...това си е типичен случай - откриване на съкровище...При обсебването трябва да му е поверена вещата да я пази....
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо трябва да мислиш за себе си, а после за другите. Това се учи на всеки курс за биснес в Германия. Явно е бил безработен гламук на социал и го е хванало страх.
28
4
 
7
 
! Отговори
Дойч преди 5 години
Такава новина няма. Списваме си тука майтап да става.