Моторист загина на пътя между Карлово и Сопот

Предимството му било отнето от лек автомобил
22 сеп 2018 21:18, Елка Василева
50
Моторист загина на пътя между Карлово и Сопот
Снимка: архив, Булфото

Двадесет и пет годишен моторист загина на пътя между Карлово и Сопот, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

По първоначални данни той пътувал с мотоциклет "Сузуки" към Сопот и срещу него лек автомобил "Тойота" с 35-годишна шофьорка предприел ляв завой и му отнел предимството.

При удара мотористът паднал на пътното платно и бил прегазен от движещ се след автомобила бус "Ивеко" с 61-годишен водач.

Шофьорите са тествани с дрегер, резултатите са отрицателни.

В момента тече оглед и движението се регулира, посочват от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
40Сега гледам масово летят в градски условия. прекъсвачи ... ИЗРОДЩЕНИЯ....имах предвид,че и аз съм бил моторист и още ми се кара, само дето съм на мнение,че нито пътищата стават (дупки, пясък, петна от масло...) нито сме толерантни един към друг. Но ми е идвало да пребия определени мотористи. Живея на широка улица - признавам си наколко пъти съм чакал нощем на улицата да мине едно *** дето в 1ч. ноща се прибираше на прекъсвач. Идвало ми е да го накарам да захапе ауспуха и да давам аз газ
38
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
Хората слагат мотористите под общ знаменател защото във всяко стадо има черни овци.Преди 5-6 г. и аз карах мотор. това бяха най-хубавите ми години. Никога не съм вдигал изличе шум, прекъсвачи и палене на гуми. Винаги когато съм изпреварвал съм се съобразявал с шофьорите на коли да не ги притеснявам да не минавам блио до тях и бързо... Позволявал съм си по-високи скорости на магистралите и то майсимално 150-170 макс където е хубав асфалта.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моториста не беше виновен, бях там и го видях с очите си. Нямаше никакви задни гуми и т.н беше си на две гуми, ако жената не беше тръгвала и спирала на два пъти и спряла в средата на платното можеше и да не се стигне до смърт. Момчето караше с не повече от 80. Не сте ли разбрали че в българия вината се лепва на загиналия за да има смекчаващи обстоятелства за виновния. Нз как могат да се пускат официално такива лъжи при полижение че патрулката беше 3-та кола след въпросният пикап и микоробус.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега не съм видял моторист да кара по правилник, само факта, че е с демонтиран заглушител е достатъчен да бъде спрян от движение.
35
0
 
5
 
! Отговори
***** преди 5 години
...... И още нещо . Ако шофьор започне да кара колата си по начина по който мотористите карат , по осовата линия , без мигачи, рискови изпреварвания ..... и въобще стил "Като рокерите " Полицията не само ще го спре , Те ще го ЗАСТРЕЛЯТ на място за всички тия нарушения които великодушно са разрешени на моторджиите . ..... но пък иначе един Правилник за движение по пътищата четем .
34
5
 
4
 
! Отговори
***** преди 5 години
Каквото и да се пише и говори, мотиристите са ГЛЕЗЕНИЦИТЕ на пътя. Всеки друг ТРЯБВА да им дава предимство, да ги пази , да гледа кога и от къде ще дойдат и веднага да намалява и отбива встрани докато Господин Състезателя мине покрай него . Никога не са виновни и за тях ЗДП не важи . Повечето не включват мигачи , не се съобразяват с пътните знаци , нито с другите участници в движението . Ако някой се опита да ги упрекне за начина им на каране веднага става злобен хейтър и ****** .
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес или утре ще се зачука някой с кола та пак се радвайте! Но може да е някой от тук който се радва на смъртта на моториста, или негов роднина/приятел! Тя съдбата си дава уроците! Не подминава особено българската злобарска полюция!
32
1
 
11
 
! Отговори
gele преди 5 години
Всеки ако спазва правилата ще са по-малко ПТП-тата, но понеже сме българи и се мислим за големата работа затова сме на това дередже.
31
1
 
6
 
! Отговори
Metall преди 5 години
Когато автомобилът Т....а е предприел маневра ляв завой, с какво се е занимавала водачката?
30
1
 
1
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
До Един от васКолега, много точно си ги написал.
29
0
 
10
 
! Отговори
Ммм да преди 5 години
Дъщеря ми караше първо 50 куб..мина на 100 кубика в продължение на повече от 10 години..Вече е на автомобил..За по-малко от 1 денонощие има 3 смъртни случая на мотористи на остров Родос.Така,че проблемите не са само в България,а на всякъде..Крайно време е да се променят законите както за мотористите така и за велосипедистите.Не може последните да ми пресичат пешеходна пътека карайки с 30 км. в час.Не може майка с деца да пресича където и скимне при условие, че има пеш.пътека, а ватмака да гледа.
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво предимство какви пет лева, тия мотористи летят с над 120 между колите, излиза изневиделица с висока скорост и после отнел си му предимство, айде стига! Излизаш на кръстовище, оглеждаш се, няма никой, потегляш и докато правиш маневра те връхлита моторист и веднага ти си виновен щото видиш ли си му отнел "предимството да лети"!Да не говорим за форсирането като карат между колите, нарочно го правят, но аз съм казал - на един ще увия едно къдраво желязо около врата, да видим кога ще да е!
27
10
 
18
 
! Отговори
Мдаааа преди 5 години
Време е просто с международен закон да се забранят моторите в Света! Да се карат само на състезания и до там! Да си останат мотопедите и то с максимална скорост до 60км/ч! Това е изхода! Самата машина е опасна, това са две колела, едно излизане на животно, едно камъче, една дупка...и си на кайма! Абсолютна забрана на мотоциклети!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе??...и вярвате на тия врели-некипели и шменти-капели??? А пишлемето с мотора сигурно е карало с 5км/ч??? Всеки ден такива самоубийци се правят на безсмъртни по пътищата, без да спазват никакви правила! Не предимство, само да цъкна волана леко в ляво, докато този *** хвърчи със 200км/ч покрай мен и ще го напрая на салата...ако реша!!
25
2
 
20
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
99% от мотористите карат така, сякаш ЗДП не важи за тях. И това не е само в БГ, ами навсякъде в Европа.
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Написахте за левия завой, за отнетото предимство, за прегазващия бус...Хайде сега напишете нещо за скоростта на "жертвата". Опа, моторът няма тахограф като автобуса от Своге.
23
3
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Да идва вече зимата, че да спрат да се трепят за малко.За нашите условия ще е хубаво да се забранят моторите в България и марката БМВ.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един по малко.
21
11
 
3
 
! Отговори
айде у лево преди 5 години
Чудесно!
20
23
 
3
 
! Отговори
Доцент Карчев преди 5 години
Този специалист е закрил мотосъбора ЗАВИНАГИ.Радвам се.