Разкриха работилница за тютюн в "Столипиново"

Иззети са около 215 килограма тютюн, част от него преработен
12 окт 2018 14:07, Анисия Иванова
6
Разкриха работилница за тютюн в "Столипиново"
Архив: Булфото

Домашна работилница за обработка на тютюн бе разкрита в пловдивския квартал "Столипиново", съобщиха от МВР.

След получен сигнал за незаконната дейност вчера служители на Шесто РУ предприели проверка на адреса на 35-годишен мъж. Там, в момент на обезжилване на тютюневи листа, били заварени още петима души. 

От собственика на къщата с протокол са иззети около 215 килограма тютюн, половината от които вече преработен. Конфискувани са и електронна везна и машина за рязане. Шестимата са отведени в районното управление, снети са им писмени обяснения. По случая е образувана предварителна проверка за престъпление по член от НК.

Подобни действия са предприети и спрямо 61-годишен обитател на съседна къща, където разследващите открили контрабандни над 1200 къса цигари от различни марки и към 13 килограма наситнена листна маса с мирис на тютюн.

Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 5 години
РЯДЪК случай,*** да произвежда.да се насърчи ,не го санкционираите. Това е интеграция.То се е видяло,на тях утре ще разчитаме,при нашата популация и миграция.
5
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Един път в живота си решили да положат някакъв труд... и държавата ги спря!По кой член от НК? Може би по*ло*вия...
4
1
 
2
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Сега ли разбра, че природата е незаконна? И да, ще те отвлекат (арестуват) от "неприкосновената" ти собственост и след това ще издевателстват с теб (разпитват рутинно). После ще те затворят на тъмно, студено, без храна, без вода и веце. Ако си изпуснеш нервите (а бандюгите само това чакат), ще те смажат от бой (самоспънал се по стълбите).
3
0
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 5 години
Можеш да се замислиш кой притежаваше цигареният бранш в България и на кого си конкурент когато си садиш и правиш цигари.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв е големия проблем да си садиш, отглеждаш и правиш цигари вкъщи? Утре какво, и за отглеждане на домати ли ще ме арестуват?!
1
2
 
3
 
! Отговори
Esya преди 5 години
Ami nezakonnoto proizvodstvo i prodajba na elenergia, svesti, hazart?!