Митницата в Бургас спипа две незаконни ракиджийници

Както и продукция за 1700 лева
8 ное 2018 16:23,
6
Митницата в Бургас спипа две незаконни ракиджийници
Снимка: архив "Булфото"

Митничари от Бургас откриха две работещи нерегистрирани дестилерии за етилов алкохол и иззеха от друг "казан" с 221 литра етилов алкохол без обезпечен или платен акциз, при три отделни проверки през последните дни. Това съобщи говорителят на Регионалната митническа агенция в морския град Катя Иванова.

Още по темата

При проверка в частен имот на територията на селище в Община Нова Загора са открити в работен режим две съоръжения за изваряване на етилов алкохол с обем от 150 и 250 литра - заредени с ферментирал материал и със запалени огнища.

Установено е, че обектът няма валидно удостоверение за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране от Митница-Бургас в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Дестилационните съоръжения са иззети, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение.

Още един нелегален "казан" с две изградени съоръжения за изваряване на етилов алкохол в работещ режим е открит от митнически служители при проверка в стопанска постройка също на територията на Община Нова Загора. Процесът на дестилиране е прекратен и съоръженията са иззети с опис.

При третата проверка в промишлена зона в Община Айтос са открити два бидона с общо 221 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, за които собственикът на "казана" не е представил никакви документи за платен или обезпечен акциз. Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно наказателно производство по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Бургазлия . преди 5 години
Поискаха оставката на Валери Симеонов и погнаха домашните казани за ракия като не успяха да обвинят Миню Апаша и зада отклонят вниманието на хората избраха дребните ракеджийници .
5
0
 
10
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
Сега трябва някоя кланица и после някоя мандра да се удари и ще има мезе за нова година!
4
2
 
12
 
! Отговори
РККА преди 5 години
То 200 литра ракия има у секо селско мазе де собственика му има половин декар лозе или асмалък,тез ги е накиснал некой ....
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така..... да видим - в Карнобат хващат производители на тонове алкохол без платен акциз и им се разминава. Разминава им се защото закона е калпав. Отремонтираха закона и се почнаха хаиките за домашното производство за да няма конкуренция за карнобатския и пещерския завод! Само за ПП ГРОБ да гласувате, само те ще ви оправят! Да не забравя да спомена - сега този нелегален алкохол се продава да големите компании срещу левче на литър..... нали се сещате кой е на кяр от тая работа
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въх, ойде пърцуцата!
1
0
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Задържаният алкохол ще бъде унищожен на малки дози от по педесе и сто грама. Задържаният суджук ще бъде нарязан на тънки филийки и последователно унищожен в едно с алкохола.