Задържаха нелегални тютюн и камъни за наргиле

Контрабандата е открита в склад и павилион в Пловдив
18 яну 2019 12:37, Анисия Иванова
0
Задържаха нелегални тютюн и камъни за наргиле
Снимка: Агенция "Митници"

Митническа мобилна група задържа тютюн и камъни за наргиле без акцизен бандерол в търговски обект в Пловдив, съобщиха от митниците.

В понеделник униформените извършили проверка в склад – офис на фирма, занимаваща се с продажба на акцизни стоки и аксесоари за тях. При проверката, в съседна до склада гаражна клетка, са открити 1870 къса пурети с акцизен бандерол, съхранявани без издадено по установения ред разрешително за търговия с тютюневи изделия по ЗАДС.

Проверката продължила в нает от фирмата павилион за бързо хранене, намиращ се в голям търговски център на територията на Пловдив. В помещението са открити  2015 кутии с надпис "FG“ в разфасовки по 50 грама тревиста маса с различен цвят и аромат, предназначена за пушене с наргиле с общо количество 100,750 кг, както и 151 кутии  по 120 грама, съдържащи камъни за наргиле с марката "BIGG ice rockz“. Кутиите с тютюн и камъни за наргиле са без български акцизен бандерол. 

Тютюневите изделия са задържани. За липсата на разрешително за търговия с тютюневи изделия срещу собственика на фирмата е образувано административнонаказателно производство. По случая с откритите тютюн и камъни за наргиле без акцизен бандерол е образувано досъдебно производство по описа на Териториален отдел "Митническо разследване и разузнаване -Тракийска“, което се провежда под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари