Бандата на Очите прибирала по 20% от търговци, държали изкъсо дилърите

Плащали по 1000-1500 лева за палежи на катафалки
17 фев 2019 07:30,
79
Бандата на Очите прибирала по 20% от търговци, държали изкъсо дилърите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никой не може да развива собствен бизнес без Митьо Очите да разреши това, твърди един от 12-те анонимни свидетели по делото срещу него. Бандата му изнудвала търговци за процент от печалбата. Плащала по 1000-1500 лева за палежи, предимно на катафалки.

Според прокуратурата Димитър Желязков наложил контрол върху погребалните агенции в Бургас. Собственик на една от тях бил принуден да прехвърли бизнеса си, а жена - джипа си, на посочени от бандата хора.

Друг анонимен свидетел твърдял, че всички се страхували от Очите, защото е “агресивен и безскрупулен”.

Още по темата

Някои търговци плащали по 20% от печалбата си, за да бъдат оставени на мира. Бандата разполагала с наказателна бригада, която да контролира дилърите на наркотици. Те продавали дрога с щампа от Турция. Екстрадираният късно в петък от Истанбул Димитър Желязков е обвинен като бос на група за палежи и разпространение на наркотици.

"Несериозно е това обвинение. Дори сега разбрах, че обвиняват дъщеря ми, как може такова нещо, тя е майка, преди 6 месеца роди", каза Желязков, цитиран от "24часа".

“Цялата обвинителна позиция на прокурорите се свежда до коментар на група свидетели със скрита самоличност. В техните показания няма конкретика”, заяви адвокат Илиян Василев. Кажете ми има ли половин грам наркотично вещество, иззето по делото. Достатъчно е някой да каже името на Димитър Желязков и това се приема абсолютно безкритично”, добави защитникът на Очите.

По делото са събрани 7-8 тома СРС-та. Според защитата обаче в тях “няма нито една дума от устата на Желязков, която да удостоверява, че той е разговарял с момчетата, изнудвали погребални агенции”.

По-рано в съда Желязков се оплака от здравословното си състояние.

“Кърви, моля да бъде спешно прегледан от лекар”, настоя адвокатът му. Съдията разпореди да бъде извикана линейка. Според адв. Василев Очите имал 95% инвалидност, установена с решение на ТЕЛК.

“Аз бях отишъл в Турция на лекар и те ме задържаха”, заяви пред спецсъда Желязков. “С тампон съм. От вчера не ми е кървяло”, каза той.

Адвокатът му уточни, че кървенето е от вътрешни органи, но отказа подробности. То се дължи на усложнения от огнестрелните наранявания след стрелбата в ресторант 4 You в Слънчев бряг през 2016 г. Според прегледалите го вчера медици от Бърза помощ Желязков трябва да бъде опериран. Състоянието му към момента обаче не било животозастрашаващо.

Съдия Николай Димитров заяви, че Желязков не е опитал да се укрие и не е получил призовка, но тъй като има опасност да извърши престъпление, го остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
Quik преди 5 години
Абе да бъде освободен под гаранция кой какво ще спечели ако говкарат в пандиза.....
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
към анонимните свидетели:споко, ще получи 3 години условно
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Очите имал 95% инвалидност"Това е то. Инвалиди ни рекетират вече и ни палят колите. Ако посегнат на някои от управляващите и полицията веднага се намесва, обаче ако закачат обикновените хора - държавата я няма никаква.
48
16
 
5
 
! Отговори
Малка батка преди 5 години
Ша изкочи митака и ше ва припатка всичките, дето пишете глупсоти за него, еййй!Ай отидете и му *** кажете у фейса, гат сте толкос змели!
47
1
 
19
 
! Отговори
Чадър-Медия преди 5 години
Изключително много изтрити коментари, без аналог.Да се прекръстите на Чадър.бг
46
2
 
23
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Бандата на Мотьо Очите може само ряпа да яде пред бандата на Цвък Молитвата,защото си няма държава, няма си Шпиц-команда,няма си СуДужук-команда,няма си параклис,в който да се"моли',няма си арест,няма си затвори,където да затваря непослушните.
45
16
 
2
 
! Отговори
Млад Приморски! преди 5 години
Ше излезе Митака и ше видитееее, ейейеййй!Митак, ше се видим на Какао! ЙЕЕЕЕЕ!
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама има ред и хубаво бело, каот са там. Сега ще с енапълнис джепчии, шани, ефтин материал ... Вайййй
43
5
 
10
 
! Отговори
Ибн ебн ал Булгар преди 5 години
Мишки, ще ми вземе бизнеса ама друг път. Хляб няма да ям, но една оптика и *** ме н це то ви. Че няма майка и баща ли, първи ги пречуквам
42
2
 
23
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Добре, наистина ли обществото ще загуби много, ако този канибал го сварят в масло, примерно.
41
4
 
25
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Явно трябва да е много скъп на Боко този индивид щом предния път когато го стреляха го спаси... Лечението му струваше 200-300 бона тогава (от здравна каса ест). Сега го върна от Турция, че сезона на морето наближава и тоя трябва да бачка! Чак с ТЕЛК бил... А за анонимните свидетели, дано да останат живи поне...
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е кой ще сложи на негово място мафията
39
1
 
5
 
! Отговори
Стоян Колев преди 5 години
Отпусни го Айз
38
1
 
34
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Писна ми,*** мутри да се гаврят с нормалните хора в тази държава!
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този що не е обесен още, или доживот в затвора без право на замяна !!!!!!
36
3
 
16
 
! Отговори
морски преди 5 години
По-опасни са пишлeметата, които се мутреят.Такива по Морето - колкото искаш !
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли с коя фраза е известен Митьо преди години? "Циркът свърши! Хайде да си ходим!", изречена след съдебните заседания срещу него.
34
1
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БУДА, ЧЕРЕПА , ОЧИТЕ ТРИТЕ СИМВОЛА НА РЕКЕТА, БАНДИТИЗМА И ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ!
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
47 Най-силните му години на Митьо бяха някъде 2004-та 2009-та където ходеше с мутри по улиците на черноморските ни курорти южните и биеше хората наред. Тогава Герб даже я нямаше като партия, бе!
32
9
 
16
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
10 години управляват ГЕРБ.Човек като чете коментарите на гробаджийските *** ще остане с убеждението, че Очите е вилнял по времето на ... Орешарски.