Заловиха ало измамник и... го пуснаха срещу "подписка"

Разследването почнало през април миналата година
19 фев 2019 08:30, Петя Славова
21
Заловиха ало измамник и... го пуснаха срещу "подписка"
Снимка: архив, Булфото

Служители на Пето РУ в София разкриха участник в телефонна измама. Действия по разследването стартирали през месец април миналата година, когато възрастна жена се оплакала в полицията, че е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР.

Пред разследващите тя разказала, че на домашния ѝ телефон позвънил непознат мъж, който я заблудил, че е полицейски служител и търси съдействие за залавяне на телефонни измамници. Жената събрала почти 18 000 лева, които предала според получените указания, предаде Bulgaria ON AIR.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство, служители от Пето РУ установили и задържали 32-годишен столичанин, взел парите на потърпевшата.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Цацаратурата преди 5 години
Цацаров е слуга на Бойко. За главен прокурор беше избрана жена преди години, но тогава Бойко видя, че не е негов човек и сложиха Цацаров.
16
3
 
6
 
! Отговори
До тролчики на БСП преди 5 години
Герб ли са пуснали алоизмамника, който бил разследван цяла година?! Или независимия съд, който се превърна в престъпна институция, която очевадно пази престъпниците от наказания, като им дава само пробации и условни присъди!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При президентска република прокурори и съдиите могат да се сменят (уволняват) от президента, а при парламентарна република както е БГ, съда и прокуратурата са недосегаеми! И тази безнаказаност на съдиите води до безнаказаност и на престъпниците! Съдиите взимайки рушвети от престъпниците тоест пари, които престъпниците са откраднали стават реално техни съучастници, реално съдиите също са престъпници, но няма кой да ги накаже, защото те са независими и когато ЦЦ и ББ ги обвиниха че пускат пресъп
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако закрием съда ще спестим много пари и ще може сами да си осигуряваме справедливост.
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало измамниците се контролират от полицаите и са на пряко подчинение на ГЕРБ, не ви ли стана ясно. И филми се правиха и 100% доказателства се показваха но управляващите не направиха нищо. Ромите и ало измамниците са тема табу за ГЕРБ, най големия бум се отбелязва именно при управленито на ГЕРБ. Мислете много мислете за кого ще гласувате на тези избори.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата съдебна система е независима на приказки. Тя е силно зависима от паричките и не подбира начини за да ги прибере. За съжаление ние сме по рождение далавераджии и нищо не ни помага да се оправим.
11
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До АндроПенсиите наистина са бедни . Не ти ли стопля кратуната че жертвите на тия ало измамници са много старателно подбрани . Няма млади хора които дори да са се оплакали че са им звъняли да им искат пари . Няма хора на средна възраст, няма БЕДНИ , няма държавни служители ..... Всички пострадали са дърти , психически нестабилни и съвсем скоро са изтеглили и държат в себе си голяма сума пари . И почти всички заловени се измъкват . Стройна, добре работеща организация .
10
18
 
4
 
! Отговори
Андро преди 5 години
Имал дал. А реват пенсиите, че са бедни. Затова рязане на пенсиите, а не увеличение. Възрастта за пенсиониране да е бъде на 70 години и всичко ще си дойде на мястото.
9
0
 
17
 
! Отговори
??? преди 5 години
Всички са маскари! Кой ли го беше казал и преди колко време?
8
0
 
15
 
! Отговори
doko преди 5 години
Подписка!Вероятно съдържа подписано генерално пълномощно +ПИН
7
1
 
29
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До баба ми пенкаРЕШЕНИЯТА, каква ще е мярката за неотклонение я решава съда, а не полицията.Полицията предава нарушителя на Следствието и Прокуратурата, а тя - на съда. Той решава.Полицията не раздава наказания, освен да те набият в мазето.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения начин за справяне с тия, е да се откажете от старовремските стационарни телефони.
5
4
 
22
 
! Отговори
баба ми пенка преди 5 години
Как да има респект българина към полицията, след като при злоупотреба с името им като институция, не могат да накажат жестоко, престъпника.Дали и в другите страни от ЕС има такива измами? Едва ли.
4
0
 
37
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Държавата няма никакво намерение да се пребори с тия. Още едно доказателство, че мафията здраво държи властта.
3
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те тия по грешка го заловиха, после разбраха че е техен човек.
2
2
 
43
 
! Отговори
Кух профил преди 5 години
На кой вече не му е ясно, че полицаите са дейни участници в схемите с телефонните измами?
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И се чудите защо още ги има тези ало-измамници