Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза

Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/ч
Обновена: 15 апр 2019 14:27 | 15 апр 2019 13:55, Камелия Цветанова
236
Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза
Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
До Анонимен 73 На времето като ни изпитваха на полигон при 40км/ч спирачния път не трябваше да е повече от 7.2 метра.
92
1
 
13
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Като го гледам как е помръкнало,надали оня човечец е виновен.То това е път,не е като ГАВАЗИТЕ ДА ТИ ПРАВЯТ ПЪТ СЪС СИНЯ ЛАМПА.
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И със 200 км да е карал той е бил на път с предимство. По интересното е че ако беше карал с 180 или 200 км премятането и на двата автомобила аз им я гарантирам. Това е огромна скорост при която и двата автомобила щяха да са по таван. Нали уж има експерти къде се спотайват чакат нареждане ли. Я нека направят експеримент да видят с 180 км. какви са последствията. Бил съм свидетел на такъв удар и пределно ми е ясно какви са последствията. На местан автомобила щеше да е по таван а не само смачкан
90
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Местан колата струва 140 хил лв, а на другия - около хиляда, не зная дали има и толкова.И да го пита човек, къде е тръгнал с тия изгнили тенекии, без книжка, с технически неизправен автомобил и невръстно бебе в колата.Чист самоубиец.
89
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 5 години
На съда всичко е ясно: " да влезе убития" в случая - пострадалия !
88
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен всичко друго БМВ-то е било технически неизправно, за разлика от луксозната лимузина на Местан, която е била в перфектно техническо състояние.БМВ-то дори не е минавало на технически преглед през последните две години.
87
1
 
10
 
! Отговори
1441 преди 5 години
Той нали е все в Небесата сега ще го приземят.И султан Ердоган не може да върне времето,ако че и той не знае че сме 21 век,а не 15век.Те никога не са наясно къде се намират,щото се женят между родовете си и всички имат проблем на 2-ият етаж.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааа, БМВ 318 1992 година взема завоите с 200, а пък на магистрала тормози Поршетата с 320-330.
85
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да не е карал с 200, а само със 150, спирачният път при тази скорост е около 35 метра. Нямало е как да спре и да избегне удара с Местан.Сам си е виновен.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това като във вица: Лазаре, мина колата? Лазар - фиййу с 200!
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само свидетелят е видял с колко е карал другият. Ние тук си чешем езиците.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не се гневете,мазните адвокати са насреща
81
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетелят потвърди, че БМВ то е карало с над 200 км в час.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На завой с 200 - малко трудно, но щом свидетелят 'радар' казва така - значи е така! Защо да лъже?
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри 70- 80 км спирачките спират на 8 м.________Искам да ми покажеш кола, която ще спре за 8 метра при 80 км/ч, просто още не е измислена такава кола
78
1
 
7
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Айде сега да бяга в Турското посолство.Ама не става. Оня от Горе си знае работата.
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам колата на Местан, смазана отпред, а другата смазана отвсякъде, но предимно отпред, Местан е видял колата, решил е да се шмугне, но другата кола е била прекалено близо и вероятно леко е отклонила в лява (инстинкт) и се е засякла почти челно с Местан, но почти и за това е излетяла в дерето. Със сигурност е виновен Местан, дори и скоростта да е била малко над 90 км/час
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само вселената и турската npocтoтия са безгранични но за първото не е 100 %сигурно
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе уж всичко станало внезапно за свидетеля, Местан не видял приближаващата се кола, *** тоя отзад видял, че даже преценил скоростта. Всичко ще се покрие, всичко ще се потули щот Местаня не е случаен редови гражданин. Срам и позор!!! Най-ме е страх от такива-богопомазани, безсмъртни нагляровци, считащи че всичко им е позволено и всеки в тая прогнила държава им е длъжен! Жалко за детенцето, мъчно ми е за майчицата му!
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А представяте ли си ако бебето беше българче, гербавите тр0лове какъв вой щяха да нададат по форумите.