Убиецът в "Младост" - 21-годишен наркозависим, криминално проявен...

Той е нанесъл множество удари по главата на майка си
Обновена: 18 апр 2019 16:00 | 18 апр 2019 13:08,
53
Убиецът в "Младост" - 21-годишен наркозависим, криминално проявен...
Снимка: Булфото

Извършител на жестокото убийство в столичния "Младост" е 21-годишният син на жертвата. Той е наркозависим и вероятният мотив за престъплението е финансов.

Още по темата
Лекувал се е в психиатрични заведения и е криминално проявен. Това съобщи на брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Както Dnes.bg писа снощи бе открито тяло на жена около 18.30 часа в жилище в "Младост". Екипите, отишли на адреса, установили следи от насилие.

"В ранните часове на деня на жп гара Горна Оряховица е задържано лицето, за което смятаме, че е извършител на убийството. Той е син на жертвата, на 21 години, а жертвата е на 42 години", каза Русинова.

Тя добави, че двамата са пристигнали в София на 16 април за настаняване на сина в клиника за лечение на наркомании, като са отседнали в жилище на позната на жертвата. Жената е била намерена в хола на жилището по очи, в локва кръв, нанесени са й множество удари в главата, уточни Емилия Русинова.

Всички възможни версии се обсъждат. От първоначалните данни и доказателства би могло да се говори за евентуален финансов мотив.

"Налични са доказателства, че малко преди настъпилата смърт е имало скандал между жертвата и сина ѝ. Чути са викове, че синът няма пари", каза още Русинова.

"Извършителят дава изключително нелогични и неясни обяснения, които най-вероятно са продиктувани от приемането на наркотичните вещества. Запознаването на майката на извършителя със собственичката на апартамента става по програма за лечение на децата им от различни зависимости", обясни и директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Той допълни, че задържаният има криминални регистрации за хулиганство, за наркотици и за грабежи. Има и досъдебно производство за опит за грабеж на казино във Варна.

По случая са назначени всички възможни експертизи, иззети са множество веществени доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Teo 37Психичният проблем води до така нареченото самолечение - дрога/алкохо! Човек със здрава психика не посяга към дрога и алкохол. Дрогата за съжаление допринася до още повече психози. Първоначалното лечение от психиатър е изключително важно както и терапия с подходяща програма, тоест медикаментоза плюс психо-терапия. Това в България рядко се случва и за съжаление подобен тип изтъпления няма да секнат. Нямаме психиатри на ниво защото повечето можещи и знаещи не са в България. Жалко!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тоя е бил с психични отклонения.Бил е в лудницата уж го излекували и ето убил майка си.Какво толкова се истерясва-"наркотиците,капитализма,демокрацията,американците и политиците били виновни" По времето на комунизма също имаше такива работи.Помните ли го онова момче което след като гледало на кино някакъв филм се птибрало вкъщи откраднало пистолетът на баща си и застрелял 7-8 човека в студентски град?Като го питали защо казал,че те били хитлеристи и фашисти а той от червената армия.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скъпи гости на столицата
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен народен представител само, че нищо не казват какви апартаменти притежава, къщи по евро програми и офшорни сметки.
37
2
 
17
 
! Отговори
Teo преди 4 години
Поредната изтрещяла дрога, на която мозъкът е станал на гъба. Апелирам към всички, които са тръгнали на твърди неща да се замислят. В момента надали си мислят да убият майка си, но с времето, като свършат парите, започват да са агресивни, готови на всичко заради дрогата! До ей този момент. Сега ще видят сметката на него и на нежното му четирибуквие!
36
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че отхвърлихме Истанбулската Конвенция, нали другари?Нещо протести като в Габрово ще има ли?Или тъй като не е "от етноса" - пасуваме?
35
18
 
12
 
! Отговори
Guru Pitka преди 4 години
Така , така , продължавайте да държите канабиса под забрана и преследване .Децата ще друсат китайските синтетики , ще полудяват и убиват майките си .Бас държа ,че този сега като му вземат проби от кръвта , отново лекарите ще вдигат рамене и ще казват " Ми неможем да определим , какво е взело лицето " (както беше с двамата близнаци от Бургас преди месеци)
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30През 1884г. не вярвам да е имало лепило "Кале"
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да ги лекува тия хора ,по улиците е пълно с шизофреници и наркотеци и пари за тях няма да се оправят сами.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега с това наркоманче ще отчетат колко бързо разкриват престъпленията и колко са добри, докато закриляните от полиция и власт главни виновници Брендо, Избегалеви, Очите имного други се печат на топли плажове и СУ пият коктейлчета.
31
0
 
8
 
! Отговори
toko преди 4 години
До АнонименБлазе ти,над 150г си живял,че и комп ползваш,дай боже повече такива
30
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооо! Първо каква демокрация ви гони? Второ, къде и кога сте живяли? Всички знаеха "Попа" и "Комините на НДК", че бяха сборище на наркоманите при Живков. Като войник 1884-та, 8-9 годишно .... ме е молеше "Бате, купи ми лепило"Кале", защото книжарката отказваше до му продаде. Ходеха си по улуците с пликове с лепило и вдишваха! Продължавайте да ни обяснявате, че лудите и наркоманите са болни и трябва да се лекуват сред нас.
29
9
 
45
 
! Отговори
прокурорчи преди 4 години
Пред злодея Иванчева, престъплението на този е като да не отстъпиш място на възрастен в трамвая
28
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При демокрацията всичко е пзоволено, вкл. да удряш и риташ майка си докато почине. Къде е новината?!
27
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дете на демокрацията
26
1
 
20
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Този е обикновен наркоман, такива бяха любимите ми жертви в "Max Payne" , специално обикалях нивата, за да ги пребия с бухалката.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...и вероятният митов за престъплението е финансов."---МИТОВ престъплението !? :)Е, без коментар... :)
24
5
 
19
 
! Отговори
Мосю Густав преди 4 години
Защо вкарвате наркомани и криминално проявени в столицата? Малко ли са?
23
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е при демокрацията младите да взимат наркотици и да извършват убийства.
22
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще го осъдят най-много на 1/5 от присъдата на Иванчева!